Jöhet a Petrocub, a Molde és a Raków

foci

Nem borult a papírforma, a Fehérvár, a Kisvárda és a nagyszombatiak simán továbbjutottak a következő körbe, míg a Puskás Akadémia és a rózsahegyiek izgalommentes visszavágók után búcsúztak a labdarúgó EKL-selejtezőktől.

A 3. forduló első mérkőzéseit jövő csütörtökön rendezik, a második meccsekre egy héttel később kerül sor.

Kedves fogadtatás

A Fehérvárnak Azerbajdzsánban a 4:1-es előny tudatában még az is belefért, hogy kihagyjon egy büntetőt. A nemegy kapufát és végül 2:1-es Gabala-győzelmet hozó mérkőzésen egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben a székesfehérváriak továbbjutása. Vezetőedzőjük, Michael Boris azonban így is kritikus volt. „Nem szeretek veszíteni, de a mai meccsen mutatott teljesítményünk sajnos nem volt elég, sok párharcot elveszítettünk. Az első bajnokiig ezeket a hibákat ki kell javítanunk, ennek már péntek reggel neki is állunk. A Gabalának köszönjük a kedves fogadtatást és a remek körülményeket, sok sikert kívánok nekik a bajnokságra.

A Fehérvár következő ellenfele az albán Lacit búcsúztató moldovai Petrocub lesz.

Klubtörténeti siker

A Kisvárda kettős győzelemmel (1:0, 1:0), kapott gól nélkül abszolválta a klubtörténet első európai párhatcát. A magyar ezüstérmes még a szünet előtt megszerezte a vezetést a hazai visszavágón, biztossá téve ezzel az előnyét, egyúttal lelkileg megtörve a kazah Kajrat Almati játékosait. „Arra kellett figyelnünk, hogy kompaktak és fegyelmezettek legyünk, ez sikerült is. Az Almati egészen más felfogásban játszott, mint a kinti meccsen, ezúttal sokkal veszélyesebb volt. Háromszor is szerkezetet váltottunk, így a támadóinknak sokat kellett dolgoznia, a helyükre beálló játékosok teljesítménye kulcsfontosságú volt a mérkőzés további lefolyásában” – értékelt Török László, a Kisvárda trénere.

A keletiek a norvég bajnok Moldéval találkoznak a 3. körben, a mely a svéd Elfsborot győzte le.

Idegenben is otthon

Hasonlóképp a nagyszombatiak is megnyerték mindkét meccsüket. A Newtown elleni 4:1-es hazai siker után idegenben hátrányból fordítva, 2:1-re győzött a Spartak. „Olyan futballal szembesültünk, amilyet manapság már ritkán látni, a hosszú beívelésekkel nehéz mit kezdeni, mert nem lehet tudni, merre pattan a labda a műfüvön. A meccs az egyéni párharcokról szólt, ezért is játszottunk három középhátvéddel. A cserék meghozták a kellő impulzust, a kontráinkból kettőt jól oldottunk meg, így győzelemmel térünk haza – nyilatkozta Michal Gašparík, a nagyszombatiak vezetőedzője, megköszönve a többségben levő Spartak-drukkereknek a biztatást (a walesiek stadionja nem felel meg az UEFA kritériumainak, ezért egy kétezres angliai létesítményben rendezték a meccset).

A nagyszombatiakra jövő héten az FC Asztanát simán kiejtő lengyel Raków vár.

Sima búcsúk

Nem tudta izgalmassá tenni a Guimaraes elleni párharcot a háromgólos hátrányból induló Puskás Akadémia, amely a 0:0-ra végződő összecsapáson ráadásul sérülés miatt elveszítette két kulcsjátékosát, Nagy Zsoltot és Szolnoki Rolandot is. „Büszke vagyok a csapatomra, mert végig küzdöttünk, ami hiányzott, az a kreatívabb támadásépítés és a hatékonyabb befejezések – jegyezte meg Hornyák Zsolt, a felcsútiak mestere.

A rózsahegyiek még egy fokkal rosszabbul jártak, legalábbis ami az eredményt illeti: a hazai 0:3 után idegenben is 2:1-es vereséget szenvedtek az FC Rigától. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?