Jöhet a magyar főpróba az Eb előtt

SzalaiAttila2024jun

Három nappal az után, hogy az írek ellen megszakadt a magyar válogatott 14 meccses veretlenségisorozata, szombaton 18 órától Izrael ellen tartja Eb-főpróbáját Marco Rossi szövetségi kapitány csapata.

A magyar válogatott 2015 után lép pályára újra Debrecenben. A hajdúsági városban eddig veretlen a nemzeti együttes, ugyanis a régi Nagyerdei Stadionban, még 1949-ben és 1979-ben, mindkét találkozóját megnyerte. Az újban egy-egy győzelem és döntetlen a mérlege, miután 2014-ben 2:2-t játszott Dániával, egy évvel később pedig 4:0-ra verte Litvániát.

Az említett írek elleni vereség után Rossi azt mondta, szerencsére nem sérült meg senki, de a hírek szerint Nego Loic és Dárdai Márton sem teljesen egészséges. Ezek után nem lenne meglepő, hogy egyikük sem kezdene Izrael ellen. Dárdai helyét Szalai Attila veheti át, akinek a rosszul sikerült szezonja után mindenképpen szüksége van a meccsterhelésre. Ráadásul az is a levegőben lóg, hogy ő vagy a Hertha játékosa lehet majd a kezdő Orbán és Lang mellett a védelem közepén. Negót az a Bolla Bendegúz helyettesítheti, aki múlt vasárnap még a Svájci Kupa döntőjében lépett pályára a Servette színeiben, így csak a padról nézte társait Dublinban. A pálya jobb oldalán bárhol bevethető 24 éves futballista maximálisan kihasználta a válogatottnál kapott szabadnapját, hiszen tegnap jelentették be, hogy az osztrák bajnokság negyedik helyén végző Rapid Wienhez igazolt. Bolla 2027 nyaráig szóló szerződést írt alá a bécsieknél. Kérdés lehet, hogy ki kezd a kapuban, de azok után, amilyen titokként kezeli a szakmai stáb, hogy ki lesz a kezdő az Eb-n, nem lenne meglepő, ha újra egy-egy félidőt kapna Dibusz Dénes és Gulácsi Péter. A középpályán van még esély arra, hogy Rossi pihentessen valakit a Nagy Ádám–Schäfer kettősből, a kimaradó helyére pedig Styles kerülhet a kezdőbe.

A vendégek szinte hazalátogatnak Magyarországra, ugyanis ebben a periódusban négy meccsüket is itt játszották, ebből háromszor pályaválasztóként a gázai fegyveres konfliktus miatt. Az újpesti Szusza Ferenc Stadionban és a felcsúti Pancho Arénában két-két alkalommal szerepeltek, a mérlegük egy-egy győzelem és döntetlen mellett két vereség. A legfájóbb kudarc is Magyarországon született, amikor Izrael márciusban 1:0-s előnyről 4:1-re kikapott Izlandtól az Eb-pótselejtező elődöntőjében, amivel eldőlt, hogy a csapat nem lesz ott a németországi kontinensviadalon. Az izraeliek keretében ott van a ferencvárosi Mohammed Abu Fani is.

A két csapat legutóbb 2012-ben találkozott egymással, akkor 1:1-es döntetlenre végeztek a csapatok. Három évvel korábban Izrael nyert 1:0-ra, összességében pedig 1 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség a magyar válogatott mérlege a Földközi-tenger keleti partján fekvő országgal szemben.

A mérkőzést, melyet az M4 Sport élőben közvetít, a portugál Claúdio Filipe Ruivo Pereira. A 37 éves játékvezető januárban lett a FIFA-keret tagja és ez lesz az első mérkőzése a nemzetközi porondon. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?