Jó munkát!

Az NB I 21. fordulója után megint a Fradi örülhetett. Kivéve Böde Dánielt, neki még egy kicsit kell küzdenie.

Az NB I 21. fordulója után megint a Fradi örülhetett. Kivéve Böde Dánielt, neki még egy kicsit kell küzdenie. Összegzés.

„Nem vagyok elégedett, mert a meccsen szereztem két gólt, a jegyzőkönyvbe pedig az van beírva, hogy nulla gól” – értékelt a Ferencváros– Puskás Akadémia (2:0) mérkőzés után Böde Dániel, a Fradi csatára. Az ősszel súlyos bokasérülést szenvedő futballista a mérkőzés 62. percében lépett pályára, és valóban kétszer talált a kapuba. Az egyik gólját azonban szabálytalanság miatt nem adta meg a játékvezető, a másodiknál pedig a csatár kapuba tartó emelését a felszabadítás helyett a hálóba bombázó Pauljevics neve került fel a gólszerzők közé. A ferencvárosiak is úgy gondolják, hogy legalább az egyik gólt „meg lehet menteni”, a klub hivatalosan is kezdeményezi, hogy a második találat ne a felcsúti védő öngóljaként, hanem a fradista csatár góljaként kerüljön elkönyvelésre. Nem lenne mindegy: az NB I góllövőlistáját jelenleg 12 góllal Böde vezeti, őt követi a télen Kínába igazolt Mbaye Diagne (11 gól) és Torghelle Sándor (10 gól).

A Ferencváros játéka nem volt meggyőző a kiesőjelölttel szemben, Thomas Doll azonban nem izgatta magát: „Nem fogok elnézést kérni azért, mert győztünk” – közölte a lefújás után. A német edző egyébként megint példát mutatott kollégáinak, az első félidő gyengébb teljesítménye miatt nem keresett kifogásokat: „Nem működött az általam elképzelt taktika, ezért vállalom is a felelősséget”. A Fradi előnye az Újpest hazai döntetlenje (UTE–MTK 1:1) után 20 pontra nőtt a tabellán.

„Nem szeretnék a második diósgyőri gólról sokat beszélni, ilyet a kölyökfutballban sem szokás csinálni. Egész egyszerűen ilyen gól nem eshet élvonalbeli meccsen.” Ezek már Marco Rossi szavai. A Honvéd edzője a Diósgyőrben elszenvedett 2:1-es vereség után nyilatkozott. Nincs ezen mit szépíteni, a Honvéd nevetséges gólokat kapott. Az első találat előtt nagyjából négy Honvéd-védő kísérte végig a tizenhatosnál Bacsa Patrikot, aki simán a kapuba guríthatott. Szinte vigyáztak rá, hogy hozzá se érjenek, elé ne álljanak. Ezután jött Vernes Richárd nagyjelenete: a kispesti focista a saját tizenhatosán belül cselezgetett az ötösig, majd odarúgta a labdát a tizenegyespontnál álló DVTK-támadóhoz. A többit ne részletezzük, 2:0. A végén még Lipták Zoltán (DVTK, hátvéd) bikázta telibe az egyik honvédost ugyancsak a saját ötösén, 2:1, túlvagyunk ezen is. „Összességében örülök a három pontnak, többet kihoztunk magunkból, mint a múlt héten” – dobott be még egy bombát a sajtótájékoztatón Egervári Sándor (DVTK). Valóban, a 3 pont több, mint a 0.

Jól kezdte a tavaszi idényt a Debrecen, amely a második hazai fellépésén is nyert, a múlt heti 4:0 után most egy 2:0 következett, ezúttal a Paks ellen. A találkozó legérdekesebb eseménye a sajtótájékoztatón történt, ahol Csertői Aurél (Paks, edző) adott rejtélyes nyilatkozatot a debreceniek második, tizenegyesből született gólja miatt. „Erről nem nyilatkozhatom, mert akkor nem lesz állásom. De ezt mindenképpen írja le, legyen oly kedves. Nem tudják elvenni a kedvemet, szeretnék dolgozni.” Jó munkát!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?