Jó játék a rangadón

Vágsellye. Döntetlennel zárult a listavezető rimaszombatiak vágsellyei vendégjátéka, a gömöriek továbbra is 8 pontos előnnyel vezetik a tabellát. Színvonalas derbit láttak a szurkolók, ezt bizonyítja, hogy a meccs végén vastapssal jutalmazták a játékosokat.

Michal Filo (fehér mezben) lőtte a bacsfaiak első gólját az FC Nitra elleni győztes mérkőzésenÖrzsik Ödön felvételeMindkét élcsapat végig támadó felfogásban futballozott, így volt bőven látnivaló. Meglepetésre a négy kulcsemberét nélkülöző hazaiak (Lancz, Andódi, Mikla eltiltás, Lalák sérülés miatt hiányzott) kezdtek jobban, elsősorban a remekül játszó Lőrinc okozott gondot a védőknek. A 20. percben Simonidest elkaszálták a tizenhatos előtt, a megítélt szabadrúgást Holmík 18 méterről a jobb felső sarokba bombázta. Ezután feltámadtak a vendégek, s negyedórával később Piszár ívelt beadása után a vágsellyei hátvédek röviden szabadítottak fel, s Hadviger 10 méterről a hálóba lőtt. A félidő végéig mindkét gárda gólt szerezhetett volna, előbb a gömöri Iskra lövését Papanek hárította. A túloldalon Masný üres kapuba tartó lövését Valkučák vágta ki a gólvonalról. Fordulást követően Benko hibája után Holmík elpuskázta a ziccert. A mérkőzés hajrájában az erős széllel támogatott gömöriek fölénybe kerültek, Piszár lesgyanús helyzetben egyedül tört kapura, ám Papanek bravúrosan hárított. Negyedórával a befejezés előtt Németh Krisztián a vendéglátók hálójába bólintott, ám Richtárik játékvezető lökés miatt nem adta meg a gólt. „Ez nem sakk, minden fejpárbajt kemény lökdösődés előz meg. Ha minden ilyen ütközést lefújnának, egy légi csatából sem születne találat” – mondta a hibátlanul játszó rimaszombati középhátvéd.

A látottak alapján igazságos döntetlen született, ami azt jelenti, hogy egyik csapat veretlenségi sorozta sem szakadt meg, a vágsellyeiek odahaza még nem kaptak ki, míg a gömöriek utoljára a 6. fordulóban (Eperjesen) szenvedtek vereséget.

„Mindkét csapat színvonalas és sportszerű futballt produkált, kár a kihagyott helyzeteinkért. Védenceim példásán küzdöttek, a legjobb teljesítményt Lőrinc nyújtotta. Elégedett vagyok az eredménnyel, bár az igazat megvallva, azt reméltem, hogy győzünk” – mondta Ján Rosinký, a Duslo mestere.

Peter Zelenský, a gömöiek vezetőedzője így látta derbit: „Értethetetlenül álmosan kezdtünk, s csak a bekapott gól után kapcsoltunk rá. Sajnos, a szünet után sok lehetőséget elpuskáztunk.”

Duslo Šaľa–Rimavská Sobota 1:1 (1:1)

Góllövők: Holmík (20.), ill. Hadviger (36.). Játékvezető: Richtárik, 700 néző. ŠAĽA: Papanek–Klusa, Sikorjak, Molnár–Kováč, Čirik (71. Sokol), Holmík, Simonides (65. Vyskoč), Hučko–Masný (77. Verncel), Lőrinc. RIM. SOBOTA: Benko–Hadviger, Németh K., Valkučák–Ďuriš (87. Tomko), Kundra (46. Ádám), Maruniak (82. Dojčan), Sľuka, Domik–Iskra, Piszár.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?