Jégtörő-kupa Naszvadon

<p>Naszvad. Egy éve alakult, színre lépését nemzetközi tornával nyomatékosította, a kedvező visszhangon felbuzdulva holnap újabb rangos erőpróbát rendez a naszvadi birkózóklub.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

„Viadalunk megnevezése a tavasz közeledtét, a birkózók rendezvényeinek gyarapodó számát szimbolizálja. Az előzetes nevezések alapján Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Moldávia, Románia, Szerbia és Szlovákia kétszáznyolcvan versenyzője méri össze tudását településünk sportcsarnokában – tájékoztatott a viadalról, latolgatta az esélyeket Gaál János, a naszvadi birkózóklub elnöke. – A jelek szerint jó visszhangja volt a tavalyi rendezvényünknek, hiszen olyan klubok is érdeklődést tanúsítottak a részvétel iránt, melyeknek nem küldtünk meghívót. Köztük volt a patinás zágrábi Metalac is. Mivel Plzeňben nagyszabású viadal zajlik, a csehek nem a legerősebb összeállításban érkeznek. Mi tizennégy versenyzőt küldünk csatába, s négy elsőséget várunk. Számításaim szerint a kezdők mezőnyében ketten, valamint a válogatott kapuján kopogtató két kadett, Borka Kevin és Érsek Róbert kerülhet súlycsoportjában a dobogó legfelső fokára.”

Egyébként három szőnyegen zajlik a küzdelem, melyen a kezdők, a fiatalabb és idősebb diákok, a kadettok és egy súlycsoportban a juniorok vetélkednek kötöttfogásban az érmekért. A lányokról sem feledkeztek el, ők szabadfogásban versenyeznek. „Érdemes lesz ellátogatni a délelőtt tíz órakor kezdődő erőpróbánkra, melyet a megnyitó után a magyar szumóválogatott tagjainak vonzó bemutatója színesít. Bíróként ezúttal is olyan jeles személyiség is irányítja a szőnyegcsatákat, mint a magyarok veterán világbajnoka, Földesi István. A kiválóság hozzáállását minősíti, hogy nem tart igényt honoráriumra. A súlycsoportok dobogós helyezettjeit éremmel és oklevéllel, az öt legeredményesebb csapatot pedig serleggel jutalmazzuk. Sportág-népszerűsítő versenyünkre nagy szeretettel invitáljuk a sportkedvelőket ”– nyilatkozta lapunknak Gaál János. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?