Jégpályák kellenének

A Pozsonyban zajló jégkorong Kontinentális Kupa-elődöntő L-csoportjában szerepel az idei sorozat meglepetéscsapata, a Dunaferr is. Magyar együttes ilyen figyelemre méltó eredményt még nem ért el nemzetközi porondon.

Szélig Árpád (felső kép) és Dušan Kapusta Somogyi Tibor felvételeiNyolc éve alakult a dunaújvárosiak felnőtt együttese, amely már négyszer nyert bajnokságot (1996, 1998, 2000, 2002). Többször szerepelt a nemzetközi kupákban, ám korábban csak a második fordulóig jutott. Most azonban alaposan kitett magáért. A belgrádi nyitányon valamennyi ellenfelét leiskolázta, 53:0-ás gólaránnyal jutott tovább. Lengyelországban folytatta jó szereplését, döntetlenezett a fehérorosz bajnokkal, 8:4-re legyőzte az ugyancsak magyar Alba Volán gárdáját, a sorsdöntő meccsen pedig remizett a házigazdákkal. Ennek köszönhetően került az elődöntőbe.

– A kuparajt előtt senki sem gondolt arra, hogy a második felvonást követően is állva maradunk. Azt hogy, eddig jutottunk, fegyelmezett, taktikus játékunknak köszönhetjük, Lengyelországban hibátlan teljesítményt nyújtottunk, főleg a székesfehérváriak elleni rangadón remekeltünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy az elődöntőben nem lehetnek vérmes reményeink. Tanulni jöttünk Pozsonyba, jó meccseket szeretnénk játszani a favoritok ellen. Akkor sem leszünk csalódottak, ha pont nélkül távozunk a szlovák fővárosból; ha viszont sikerülne legyőznünk a kanadaiakkal telitűzdelt osztrákokat, az hatalmas sikernek számítana – mondta Szélig Árpád, a Dunaferr szakosztályelnöke.

A magyar OB I küzdelemsorozata csak most kezdődött, a dunaújvárosiak eddig két találkozót játszottak, 4:2-re kikaptak az Alba Volán otthonában, majd pedig 14:0 arányban leiskolázták a győrieket.

– Sajnos, csak egy ellenfelünk van a bajnokságban, a többi csapat meg sem közelíti a két favoritot. Ezúttal is a székesfehérváriakkal csatázunk majd az aranyéremért. Szerintem a szlovák játékosok (Jaroslav Ferjo kapus, valamint a gólerős Jaroslav Baláž erősíti a dunaújvárosiakat – a szerk. megj.) és a trénerek új színt vittek a magyar jégkorongsportba. Egy évvel ezelőtt a korábbi sikeredzőtől, Róbert Spišáktól vettem át a stafétabotot; s Ján Jaško is eredményesen szerepel az Alba Volánnal és a válogatottal – említette Dušan Kapusta, a dunaújvárosiak mestere.

Mint ismeretes, a magyar válogatott egy évvel ezelőtt második lett a székesfehérvári B-csoportos világbajnokságon, s az utolsó fordulóig versenyben volt az élvonalba jutásért.

– Merész dolog lenne az A-csoportról álmodozni, hiszen két csapatból képtelenség ütőképes együttest összeállítani. Az is igaz viszont, hogy játékosainknak óriási élmény lenne a legjobbak ellen hokizni. Most is nálunk lesz a B-vb, mégpedig Budapesten, s ezúttal is remek eredmény lenne, ha a második helyen végeznénk. Elsősorban fedett jégpályák kellenének! Az is elszomorító, hogy Budapestnek nincs egy valamirevaló jégkorongcsapata. Ezen kívül hokicsarnokkal sem rendelkezik a főváros. Amennyiben javulnának a feltételek, négy-öt éven belül valóra válhatna a nagy álom, az élvonalba jutás. Ez, sajnos, nem csak a játékosokon és az edzőkön múlik... – magyarázta Szélig Árpád.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?