Sport

Javulás a Lévai járás fociéletében

Értékelő taggyűlést tartott a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség, a tanácskozáson huszonhat klub képviseltette magát.
Ábel Gábor

2018. december 11. 09:49

Urbán Ferenc elnök többek között azzal büszkélkedett, hogy idén végre emelkedett a játékvezetők száma, így nem állt be a régebbi siralmas helyzet, hogy sok esetben laikusok fújták a mérkőzéseket. „Szakbizottságaink is kifogástalanul működnek és végre az edzői és módszertani testület is hallat magáról. A közelmúltban tizennégyen végezték el az edzői tanfolyamot, így a csapatok zömében már képzett szakemberek irányítják a munkát. Pillanatnyilag kitűnő hangulat uralkodik szövetségünk berkeiben” – állapította meg a területi szövetség első embere.

„A napokban lejárt a MEVA sportszereket gyártó céggel kötött kétéves szerződésünk, ezért új megállapodást kötöttünk velük. A társaságnak köszönhetően pénztárcakímélő áron jutnak hozzá klubjaink a sporteszközökhöz. A korosztályos járási válogatottjaink is tetszetős szerelésben léphetnek pályára a különféle kerületi megmérettetéseken” – tudtuk meg Saliga Józseftől, a területi szövetség sporttechnikai bizottsága elnökétől.
Az összejövetelen három sportembert is megjutalmaztak: Michal Haščákot, a hontfüzesgyarmatiak vezetőségi tagját, Gyurján Róbertet, a peszektergenyeiek edzőjét és Szikora Gábor ipolysági játékvezetőt.

„Az egyetem elvégzése után huszonnégy évesen kezdtem el bíráskodni. Emlékezetemben máig élénken él az első meccsem, amikor a felsőtúriak és nagysallóiak találkozóját irányítottam. Büszke vagyok arra, hogy megannyi volt diákom is nyomdokaimba lépett, akik ma már elismert sípmesterek. A hatodik ikszen is túl hétvégeken időnként négy-öt összecsapás levezénylését is vállalom” – büszkélkedett Szikora Gábor. A helyi Pongrácz Lajos Alapiskola és a Szondy György Gimnázium testnevelés-földrajz szakos tanára rendszeresen kiveszi részét a középiskolák nemzetközi focitornája, az Ipoly-kupa és a Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos Bajnokságának szervezéséből.

Egyébként a felnőttek lévai járási bajnokságaiban összesen negyven csapat futballozik. Kevés területi szövetség van hasonlóan kedvező helyzetben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A külföldi élelmiszer továbbra is kiszorítja az üzletekből a hazait

Érsekújvár: a hóban fekve találták meg az eltűnt nőt

Több harmadosztályú út javítását tervezik Nyitra megyében

Megújult a kaszárnya déli szárnyának teteje is

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Fucsovics továbbra sincs a DK-csapatban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?