Izgalom volt, gól nem

<p>Bős/Nagymegyer. Gól nélküli döntetlen került a jegyzőkönyvbe a nyugat-szlovákiai III. liga tavaszi nyitányának slágerén, a bősiek és a nagymegyeriek csúcsderbijén, melyre ezernégyszáz focikedvelő volt kíváncsi.</p>

ÁGH ISTVÁN

Széles mosolyok és bensőséges kézfogások előzték meg a presztízscsatát. Bognár Zoltán korábban a bősiek sikereiért harcolt, vasárnap délután már ellenfélként érkezett egykori sikerei helyszínére. Kék-fehér színekben várt bevetésre Gőgh Árpád, aki éppen a nagymegyeriektől igazolt a Duna-partiakhoz. Karel Stromšík ősszel még a bősiek kapusedzője volt, az új idényben már a termálosok hálóőreivel foglalkozik. A riválisok vezetőedzői, Radványi Miklós és Lérant Péter, akik egykor játékostársként a DAC vezéregyéniségei közé tartoztak, az öltözőfolyosón üdvözölték egymást.

„Fontos találkozó elé nézünk, de szerintem nem ez a mérkőzés dönt a bajnokról. A további tizenöt is ugyanilyen jelentőséggel bír” – vélekedett a nehéznek ígérkező tavaszi idényről a párharc előtti bemelegítést figyelve Strasser László, a vendégek menedzsere és főtámogatója. A küzdelem, a taktikai fegyelem dominált a játéktéren. A hazaiak derekasan küzdöttek, de a sok új szerzeményt felvonultató Radványi-legénység összjátéka még akadozott. A tabella éléről forduló vendégek összeszokottabb együttes benyomását keltették. A 7. percben Szabó bombája a kapufán csattant, az ellentámadásból viszont a bősiek szerezhettek volna gólt, de Vrťo a vendégkapust átemelve nem tudta hálóba postázni a labdát. A 22. percben Mészáros hibázott góllal kecsegtető helyzetben.

„Résen kell lennünk, a hazaiak pontrúgásokból igyekeznek gólt szerezni” – tapintott rá a félidei pihenő során a veszélyekre Lérant Péter, a nagymegyeriek trénere. Hazai kollégája észlelte, hol szorít a cipő, s fordulás után cserékkel (Jorík, Kósa) igyekezett döntésre vinni a dolgot. Jorík, aki Antunovics helyébe került, az 56. percben kis híján góllal hálálta meg a bizalmat. Lövése után a labda Németh Zsolt fején irányt változtatva szállt el a jobb kapufa mellett.

„Első alkalommal játszottunk ebben az összeállításban, ami rányomta bélyegét teljesítményünkre. Antunovics nem találta a helyét a gépezetben, Velický sokáig betegeskedett, ezért cserékhez folyamodtam. Arra számítottam, hogy rögzített helyzetből sikerül betalálnunk. Az egyikből ugyan gólt szereztünk, de a játékvezető les címén érvénytelenítette” – utalt a 79. perc vitatott momentumára Radványi. Ekkor szabadrúgást végeztek el a hazaiak: Gašparík ívelését a 16-osban Szőcs fejjel megtoldotta, s a jobb oldalról berobbanó Klabník a kapuba talált. A partjelző azonban lest látott, korai volt a hazai drukkerek gólöröme. „Nekem a lelátóról úgy tűnt, hogy az asszisztens még Klabník lövése előtt felemelte a zászlaját” – vélekedett a sokat vitatott momentumról Tarcsi Imre, a vendégek klubelnöke. „Jogos góltól fosztottak meg bennünket a bírók. Íme, itt a perdöntő bizonyíték” – méltatlankodott, hívott bennünket a klubházba, a videofelvétel megtekintésére Kovács Zsolt, a hazaiak menedzsere. „Ma egyik csapat sem érdemelt győzelmet. Mi elsősorban arra összpontosítottunk, hogy ne kapjunk ki. Célunkat teljesítettük” – fogalmazott Tarcsi Imre. „Az elején tartunk, lesz még örömben részünk” – bizakodott a folytatást illetően Radványi Miklós. „Remélem, már a 3. fordulóban, Borčicén győzelemnek örülnek a bősiek” – kontrázott a nagymegyeriek klubelnöke.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?