IV. fociliga Hodoson!

Hodos. |

<p>A csoport-győztes illésházaiak nem vállalták, a mögöttük végzett hodosiak elvállalták a IV. fociligás szereplést.</p>

Tavaly másodikként értek célba, idén négy pont előnnyel végeztek az élen a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában, de a bajnokavató utáni napokban úgy döntöttek, a IV. liga helyett továbbra is a legalsó szintű kerületi bajnokságban folytatják szereplésüket az illésházaiak. „Nem láttuk értelmét annak, hogy egy emelettel feljebb küzdjünk a pontokért. Sokat utaznánk, megnövekednének a költségek, csökkenne a nézőszám. Szurkolóink is egyetértettek a klubvezetés stratégiájával. Őket jobban érdeklik a szomszédok, például a jányokiak, a légiek, a jókaiak elleni rangadók, mint például a Horné Obdokovce, Tovarníky, vagy a Hrušovany vendégjátéka. Nem tartottunk az ellenfelektől. A heti három edzéssel, futballistáink képességeit ismerve felsőbb osztályban sem játszottunk volna alárendelt szerepet. Ugyanakkor labdarúgóinkat sem vonzotta a IV. liga. Mi bajnoki diadalunkkal bebizonyítottuk, hogy minden tekintetben a mezőny fölé nőttünk. Természetesen az új idényben is a legjobbak között szeretnénk megvetni a lábunkat – indokolta döntésüket Lelkes Tibor, az illésházaiak klubelnöke, aki korábban a felső-csallóközi alakulat játékosaként megtapasztalta a IV. ligát. – Sokat utaztunk, egyenrangú ellenfelei voltunk a csapatoknak, de hazai meccseinken sosem voltak annyian, mint az V. ligában. Ráadásul a presztízscsatákra a vendégcsapatokat törzsszurkolóik is elkísérik. IV. ligás szereplésünket nem kiesőként, hanem önszántunkból, visszalépőként fejeztük be.”

Az ezüstérmes hodosiak viszont éltek a lehetőséggel, a jelek szerint augusztustól a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában folytatják szereplésüket. „A második helyen zártuk az előző idényt, ezért mi az V. liga déli csoportjába küldtük be a jelentkezésünket. Ezt követően telefonon megkeresett bennünket a szövetség sporttechnikai bizottságának elnöke, aki megkérdezte: lenne-e kedvünk egy emelettel feljebb folytatni. Szerinte az infrastrukturális fejlesztések nyomán kialakított sportpályánkra és csapatunk erejére való tekintettel a IV. ligában lenne a helyünk. Gondolkodási időt kértem és kaptam. Tárgyaltam a támogatóinkkal, majd úgy döntöttünk, hogy belevágunk. A területileg illetékes IV. ligába is bejelentkeztünk. Ilyen magas szinten településünk tizenegye még nem küzdött a pontokért. Számunkra nagy megtiszteltetést és kihívást jelentene, ha Párkány, vagy Léva csapatával mérnénk össze tudásunkat. Telefonon a szövetség illetékese arról tájékoztatott, hogy elfogadták a jelentkezésünket a IV. ligába. Az is a tudomásomra jutott, hogy az V. ligában megüresedett helyünkbe a dunaszerdahelyi AG Sport liga második helyezettje, a csenkei csapat került” – tájékoztatta lapunkat Balódi László, Hodos polgármestere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?