Ismét őszi első a tallósi tizenegy

tallósi focisták
Tallós |

Az idényzárón a Šintava otthonában aratott 9:2-es győzelmükkel nyomatékosították őszi elsőségüket a tallósiak, akik a jókaiakkal vívott ádáz versenyfutást követően két pont előnnyel telelnek az élen a galántai területi bajnokságban. 

Nagy Gábor játékosedző védencei a tavalyihoz hasonlóan ismét az élről várják a tavaszi folytatást. „A régi gárdára építkeztünk, a nyáron erősítettünk. A DAC-ban korábban futballozó Egri Dezső, Nenad Sarics és Fedor Patrik rövid idő alatt beilleszkedett a gépezetbe. Gólokban bővelkedő mérkőzéseken vertük ellenfeleinket, a tizenhárom győzelem mellett parádés mérlegünket csupán egy vereség tarkítja. A tavasszal még V. ligás jókaiaknak sikerült vendéglátóként begyűjteniük skalpunkat, nagy csatában 2:1-es vereséget szenvedtünk. Egyértelműen az összetartó kollektíva sikereink záloga. Sokat köszönhetünk népes szurkolótáborunknak, a drukkerek egyébként idegenben is hallatták hangjukat. Messze még a végállomás, de nem titkolom: szeretnénk az élen végezni. Az viszont még kétesélyes, hogy bajnoki diadal esetén vállalnánk-e az V. ligás szereplést” – fogalmazott diplomatikusan Rémay Csaba, a tallósiak klubelnöke.

Az alakulat játékosedzője büszke védencei helytállására. „Természetesen az egy célért küzdő kollektíva sikereként értékelem őszi remeklésünket. Taktikailag fegyelmezettek, jó erőnléttel rendelkeznek védenceim. Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egyéniségeink mindig akkor villantják meg tudásukat, amikor erre a legnagyobb szükségünk van. Vert helyzetben sem adjuk fel. Ennek ékes példája a feketenyéki párharcunk, melyen a 80. percben még vesztésre álltunk. A hajrában, ráadásul emberhátrányban, fordítottunk, s 2:1 arányban fektettük két vállra a hazaiakat” – ecsetelte erényeiket a tallósi sikerek kovácsa, aki játékosedzőként tíz találattal csapata házi gólkirálya lett. 

Mire számíthatnak a csapat szurkolói a tavaszi folytatásban? „Mindenképpen nagy küzdelemre. Hozzánk hasonlóan a jókaiak is bajnokságra törnek. Előnyünkre szolgál, hogy tavasszal nálunk zajlik a bajnokaspiránsok párbaja. A mezőny további gárdáit sem becsülhetjük le. Remélem, nem ismétlődik meg a tavalyi forgatókönyv, amikor őszi elsőként vágtunk neki a tavasznak, de a kismácsédiak a hajrában maguk mögé utasítottak bennünket” – latolgatta a folytatás esélyeit Nagy Gábor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?