Ismét a vásárúti birkózóké a Polgármester-kupa

birkózó gyerekek
Vásárút |

A nyári szünetet követő első hazai nagyszabású korosztályos nemzetközi birkózótornán megismétlődött az előző kiírások forgatókönyve. A vásárútiak harmadszor rendezték, harmadízben is otthon tartották településük első emberének kupáját.

A vásárúti birkózóklub nemzetközi kötöttfogású tornáján, a Polgármester-kupán a nyárasdi sportcsarnokban Ausztria, Csehország, Franciaország, Horvátország, Lengyelország, Moldávia, Olaszország, Ukrajna és Szlovákia huszonhét klubjának száznyolcvankét versenyzője csatázott a győzelemért.  A somorjaiak a magas-tátrai edzőtáborozás befejezése után érkeztek a viadalra, ahová velük tartott a baráti torinói klub két birkózója, akik a nyáron a Gladiátor versenyzőivel gyakorolták a fogásokat.

„Korosztályos erőpróbánkon a kezdők három korcsoportban mérték össze a tudásukat, rajtuk kívül a fiatalabb és az idősebb diákok és a kadétok látványos, izgalmakban bővelkedő szőnyegcsatáit láthatták a sportág hívei. Az idősebb diákoknál az összes súlycsoportban rendeztünk párharcokat. Ami bennünket illet, két versenyzőnk, nevezetesen Huszárovics László és Csölle Krisztián került győztesként a viadal krónikájába. Megjegyzem, a nagy konkurenciára való tekintettel nem volt egyszerű elsőséget szerezni. Öt-öt védencünk ezüst- és bronzéremmel gyarapította gyűjteményünket. Gazdag éremtermésünknek köszönhetően a csapatversenyben tripláztunk. Egy ponttal előztük meg legnagyobb vetélytársunkat, a dorogiak alakulatát. Mindegyik versenyzőnk a tudása legjavát nyújtotta, közülük végül Huszárovics László gyűjtötte be a legjobb hazai versenyzőnek járó különdíjat” – értékelte a vendéglátók helytállását klubelnökük, id. Soós Tamás.

Ami a dél-szlovákiai klubokat illeti, versenyzőik közül csupán a bátorkeszi Kovács Viktóriának sikerült elsőséget produkálni, de dunaszerdahelyi, naszvadi és somorjai birkózónak is jutott érem. Az országhatárokon túl is népszerű megmérettetést jelenlétével megtisztelte az Európa-bajnok és vb-ezüstérmes magyar birkózó, Deák Bárdos Mihály, aki az eredményhirdetésnél is közreműködött. „A súlycsoportok dobogós helyezettjeit serleggel, éremmel és oklevéllel jutalmaztuk, a csapatversenyben elsőséget szerzett alakulat pedig a vásárúti polgármester serlegét kapta. Az új idényre való felkészülést szolgáló viadalunkon egyébként szervezésből és vendéglátásból is jelesre vizsgáztunk” – fogalmazott id. Soós Tamás.

 

Ágh István

Érdekes

Dél-szlovákiai dobogósok

III. POLGÁRMESTER KUPA, a vásárúti birkózóklub korosztályos nemzetközi kötöttfogású tornája (9 ország, 27 klub, 182 versenyző), Nyárasd, a dél-szlovákiai klubok dobogós helyezettjei, kezdők C csoport – 23 kg: 2. Gönci Nathan (somorjai)

25 kg: 2. Lipták Ádám, 3. Kovács László; 35 kg: 1. Kovács Viktória, 2. Simsik Vivien, 3. Kis Arnold (bátorkesziek).

Kezdők, B csoport – 2. Pošvanc András; 25 kg: Gönczi Mátyás (somorjaiak), 3. Kovács Péter (dunaszerdahelyi); 28 kg: 3. Ostatní Norbert (naszvadi); 35 kg: 2. Patkoló Dalibor (somorjai).

Kezdők A csoport – 26 kg: 3. Hodosy Zoltán (dunaszerdahelyi); 28 kg: 2. Huszárovics René; 31 kg: 3. Tóth Kristóf; 39 kg: 2. Hervai Dominik (vásárútiak), 3. Nagy Arnold (dunaszerdahelyi); 43 kg: 2. Kosár Christofer; 54 kg: Csölle Krisztián (vásárútiak), 2. Simsík Gergő (bátorkeszi).

Fiatalabb diákok – 44 kg: 3. Tóth Máté; 85 kg: 3. Póda Levente.

Idősebb diákok – 57 kg: 1. Huszárovics László (vásárútiak), 2. Szeiler Mátyás (somorjai); 62 kg: 3. Varga Balázs (dunaszerdahelyi); 68 kg: 2. Szarvas Márk; 75 kg: 3. Szerencsés László; 85 kg: 2. Szerencsés Gergő (vásárútiak); +85 kg: 2. Martin Lavrinčík (somorjai).

Csapatverseny: 1. Vásárút 61 pont. A vásárútiak legtechnikásabb versenyzője: Huszárovics László. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?