Ismét a marcelházaiaké polgármesterük kupája

Marcelháza/Hetény.

Marcelháza/Hetény. Megvédték tavalyi elsőségüket, ezúttal is elhódították polgármesterük trófeáját a tornát szervező marcelházaiak a Komáromi járásban rendezett újabb nagyszabású nemzetközi birkózótornán.

A Polgármester-kupa második felvonásán a hetényi Tarczy Lajos Alapiskola tornatermében Bulgária, Horvátország, Magyarország, Ukrajna és Szlovákia 19 egyesületének 123 versenyzője két szőnyegen ötvennégy súlycsoportban csatázott az érmekért, a fényes serlegért. „Bár a bosnyákok és szerbek lemondták a részvételt, a tavalyinál népesebb, erősebb mezőny gyűlt össze versenyünkön, mely ezáltal színvonalasabb is volt. A lányoknál szlovákiai rangsorversenyt rendeztünk, melynek tétje a címeres mezben való szereplés kiharcolása volt. Viadalunkat megelőzően Stryiben jártunk, s Ukrajna Nagydíján teszteltük a mieink formáját. Keleti szomszédainknál hét versenyzőnk közül Megály Zoltán remekelt, hét győztes csata után szerzett elsőséget. Zoli ezúttal is hozta formáját, rajta kívül még további nyolc birkózónk került a dobogó legfelső fokára” – büszkélkedett Marczinkó János, a tornaszervező marcelházaiak klubelnöke.

Érdekesség, hogy az egyetlen sérülést a hazai Lická Simona szenvedte el. „Simona már a finálé első percében megsérült, de törött oldalbordával is folytatta, megnyerte a csatát. Őt és klubtársát, Paradi Jóskát különdíjjal jutalmaztuk. Az országos női válogatott trénere, Mikuláš Timko ugyancsak különdíjjal honorálta versenyzőnk, Kurcz Anna teljesítményét, ő idén nyáron a kadettok szabadkai Európa-bajnokságán a 11. helyen végzett” – fűzte tovább a gondolatsort Megály Mihály, a marcelházai birkózóklub edzője.

„Csörgő Áron Árpád ezúttal sem talált legyőzőre, hozzá hasonlóan Csöllei Márton András és Kyparissi Vassiliki is a viadal győztesei közé került” – ecsetelte övéik szereplését Meton Krisztián, a Bősi Birkózó- és Sportklub elnök-főedzője.

„Elsősorban a kezdőket küldtük csatába. Mérlegünk: 2 arany-, 3 ezüst- és 6 bronzérem. Gazdag gyűjteményünknek köszönhetően sok pontot szereztünk, csapatversenyben másodikok lettünk” – hangzott Kúr Károly, a komáromi Spartacus birkózóklub elnökének viadal utáni gyorsmérlege. A tornán még két madari és egy naszvadi birkózó lett első, de gútai, somorjai és vásárúti birkózó is dobogóra került súlycsoportjában.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?