Interjú Sille Tamással

<p>Sille Tamás tavasszal sikert sikerre halmozott: bronzérmet szerzett a Skalicával a jégkorong extraligában, s tagja volt a divízió I-es vb-n aranyérmes magyar csapatnak. Az új idényt is a Skalica csapatában kezdte, de váratlanul elbúcsúztak tőle, s rövid kényszerszünet után Romániában kötött ki.</p>


Korábban már hokizott a magyar élvonalban, a közelmúltban ismét visszatért az OB I-be, de - némi meglepetésre - romániai csapatba. Miért éppen a HC Csíkszeredát választotta?

Jelen helyzetben, pontosabban a bajnokság kellős közepén a romániai klubvezetők tették elém a legattraktívabb szerződést. Az sem elhanyagolható, hogy a csíkszeredai csapat igen stabil háttérrel rendelkezik, és a döntőbe jutást tűzte ki célul a magyar-román hokibajnokságban.

Most már elárulhatja, mely csapatoktól kapott ajánlatot?

Szerencsére válogathattam, de abban egyeztünk meg, hogy az együttesek nevét nem hozom nyilvánosságra. De ez most, szerintem nem is lényeges, az a fontos, hogy ismét bajnoki meccseken szerepelhetek.

Végül is kinek köszönheti, hogy Csíkszeredába került?

Elsősorban a szakolcai klubvezetőknek, akik egyik napról a másikra, minden különösebb indoklás nélkül megparancsolták az edzőnek, hogy ne nevezzen az extraligás meccsekre. Még el sem köszöntek tőlem az erdőhátiak, de a történtek után ez már nem lepett meg. Barátaimnak köszönhetően gyorsan elterjedt a hír, hogy csapatot keresek, s a csíkszeredaiak voltak a legügyesebbek...

Csíkszeredában egészen biztosan népszerű a hoki, hiszen két jégkorongklub (HC, SC) is van. Mennyien járnak a bajnoki meccsekre a romániaivárosban?

Egy-egy bajnoki előtt szinte mindenki a hokiról beszél. A rangadókat telt ház, 3000 néző előtt játsszuk, máskor 1500-2000 néző figyeli a hazai találkozóinkat.

Hogyan fogadták a társak?

Nagyon barátságos és szívélyes volt mindenki, tudták, hogy a szlovák élvonalból érkeztem, s tavasszal tagja voltam az A-csoportba jutott magyar válogatottnak.

Már belenyugodott abba, ami Szakolcán történt?

Sajnos, ez a profi sportolók sorsa, ezzel mindig számolni kell. Bevallom, hetekig bántott a dolog, de most már lezártam ezt a korszakot.

Figyelemmel kíséri a Skalica eredményeit az extraligában?

Többé-kevésbé. Szurkolok a fiúknak, velük mindig jól kijöttem.

Három éve, az Alba Volán játékosaként szerepelt a magyar élvonalban. Emelkedett azóta a színvonal?

Igen, mert több a csapat, s valamennyi együttesben található egy-két ismert, tapasztaltabb hokis.

Mi a HC Csíkszereda célja az OB I-ben?

Végig versenyben maradni az elsőségért, és talán ennél nagyobb motiváció nem is kell!

A magyar válogatott tagjaként tavasszal ott volt a Japánban rendezett B-csoportos világbajnokságon, ahol Pat Cortina együttese kiharcolta az élvonalba jutást. Hogyan készül a csapat a nagy megmérettetésre, a májusi vb-re?

A lehető legkomolyabban. A sikeres budapesti olimpiai előselejtező után, februárban Lettországban folytatódik a kvalifikáció. Nem mi vagyunk az esélyesek, éppen ezért szerintem lebecsülnek az ellenfelek. Rigában meglepjük a favoritokat! A vb-felkészülés utolsó szakaszában nem akármilyen ellenfelekkel mérkőzünk. Áprilisban a finnekkel, közvetlenül a svájci világbajnokság előtt pedig a címvédő oroszokkal játszunk.

Az újonc magyar csapat a szlovákok ellen kezd a vb-n. Nem tart egy esetleges nagyarányú vereségtől?

A szlovák válogatott ellen mindig különleges a hangulat, viszont ugyanolyan meccs lesz, mint a többi. De azért mégsem, mert az extraligának köszönhetően jobban ismerem a játékosokat, valamint a csapat stílusát. Minden meccs egálból indul, s mindkét együttesnek egyformák a feltételei...

Képesnek tartja a magyar válogatottat arra, hogy kiharcolja a bentmaradást?

Minden lehetséges, ez a csapat mindenre képes...

November végén volt 39 éves. Meddig folytatja?

Amíg lesz erőm és kedvem.

Viszontlátjuk még a szlovák extraligában?

Esetleg, ha leigazolna a Slovan Bratislava!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?