Indul a Négysáncverseny! A kis Prevc az esélyes

<p>A mai oberstdorfi selejtezővel kezdődik a síugró Négysáncverseny. A címvédő a szlovén Peter Prevc, de ezúttal nem ő a fő favorit, hanem öccse, Domen.</p>

A mai oberstdorfi selejtezővel kezdődik a síugró Négysáncverseny. A címvédő a szlovén Peter Prevc, de ezúttal nem ő a fő favorit, hanem öccse, Domen.

A 17 éves Domen Prevc nagyszerű formában versenyez ebben a szezonban, már négy Vk-versenyt nyert meg (Rukában, Klingenthalban, Lillehammerben és Engelbergben), és vezeti az összetett rangsort is.

„A sikeres szezonkezdet után is ugyanaz a srác vagyok, aki eddig. Felszabadult vagyok, nem töprengek dolgokon feleslegesen. A Négysáncverseny négy állomását is úgy fogom venni, mintha sima Vk-viadalok lennének. Ha sikerül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanom, akkor abból egy jó eredmény sülhet ki” – nyilatkozta Domen Prevc.

Bátyja, Peter tavaly megnyerte a Négysáncverseny három állomását, és hétéves osztrák hegemóniát megtörve diadalmaskodott. Összességében nagyszerű szezont zárt, több rekordot is megdöntött: összesen 15 Vk-viadalt nyert meg, 22-szer állt dobogón, és az eddigi legtöbb pontot szerezte a sorozatban (2303). Az idei szezonban azonban még csak keresi a formáját, és nem tartozik az esélyesek közé. „Az egész tavalyi szezonban közelről követtem a testvérem győztes sorozatát, így a saját sikereimet sem tartom különlegesnek. Ez nem új és szokatlan számomra” – mondta Domen Prevc.

A favoritok között rajta kívül olyan nevek szerepelnek, mint a norvég Daniel-André Tande, a lengyel Kamil Stoch és Maciej Kot, valamint az osztrák különítmény: Stefan Kraft, Michael Hayböck és Andreas Kofler. A németek sokat várnak Severin Freundtól, és az idény egyik felfedezettjétől, Markus Eisenbichlertől is. A Négysáncversenyen utoljára 2001/2002-ben született német siker, akkor Sven Hannawald – mindeddig egyetlen versenyzőként – mind a négy sáncon győzni tudott.

Eddig kétszer született szlovén győzelem a Négysáncversenyen, a rekordot a finnek és az osztrákok tartják 16-16 sikerrel. A finn Janne Ahonen ötször nyerte meg a viadalt, ezzel csúcstartó. (

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?