Impresszív németek, csalódást keltő portugálok

<p>Amennyire hiányzott a legutóbbi aranylabdás portugál Cristiano Ronaldo játékából a hatékonyság, annyira volt elemében a németek legjobbja, Thomas Müller a két csapat hétfői összecsapásán, amelyen három góllal vette ki részét a 4-0-s sikerből a G csoport első mérkőzésén.</p>

"Nagyszerű dolog háromszor is betalálni egy vb-nyitányon, ráadásul egy ilyen ellenféllel szemben, mint amilyen a mai volt" - lelkendezett a fölényes siker után Müller, aki felülmúlhatja eleve pazar 2010-es teljesítményét is. Négy esztendeje a Dél-afrikai Köztársaságban öt találattal holtversenyben negyedmagával végzett az élen a világbajnokság eredményességi rangsorában, végül azonban a legjobbak között is a legjobb lett azzal, hogy neki három gólpassza is akadt, amivel a többiek elé került.    A salvadori meccsen triplával indító támadót dicsérte a németek szövetségi kapitánya, Joachim Löw is:    "Ő egy unortodox játékos, akiről én, mint edző sosem tudom, mit fog csinálni" - mondta a szakvezető. "Ebből eredően az ellenfelek számára is teljesen kiszámíthatatlan, csak az jár a fejében, hogy gólt szerezzen".    "Jól szálltunk be a meccsbe, hamar elhúztunk két góllal, és amikor 3-0-s előnyre tettünk szert, gyakorlatilag vége is volt a mérkőzésnek" - összegzett Müller, aki az öltözőben fogadhatta a története 100. vb-győzelmét ünneplő német válogatottat köszöntő kancellár, Angela Merkel személyes gratulációját is.    A Nationalelf a portugálok elintézésével gyakorlatilag megismételte 2010-es bemutatkozását, amikor is a csoportnyitányon szintén 4-0-ra nyert, akkor az ausztrálok ellen, majd meg sem állt az elődöntőig.    A portugálok, akik négy gólt még sosem kaptak világbajnoki mérkőzésen, annál szomorúbbak lehetnek, hogy megint a németekkel hozta őket össze az élet: a 2006-os bronzmeccsen 3-1-re maradtak alul velük szemben, a 2008-as Európa-bajnokságon 3-2-re veszítettek, s a 2012-es Eb-rajton is a németek diadalmaskodtak 1-0-ra. Hétfőn pedig az eddigi legsúlyosabb verésben részesültek "örökös" legyőzőjük részéről.    Löw szerint a diadal azért születhetett meg, mert csapata nagyon jól végrehajtotta a találkozóra kidolgozott játéktervet, uralta a középpályát és rendre gyors akciókat vezetett.      "A meccsnek az első 45 percben vége lett. Németország birtokolta a labdát és megleptek minket ellentámadásaikkal" - értékelt a portugálok szövetségi kapitánya, Paulo Bento, aki hozzátette, a 4-0-s vereségben nagy szerepe volt, hogy a rivális rendkívül hatékonyan élt lehetőségeivel. "Nem voltak annyival jobbak, mint azt az eredmény mutatja, mi sajnos több buta hibát elkövettünk, messze nem játszottunk úgy, ahogy azt vártuk magunktól".
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?