Hullámvölgyben a Loki ellenfele

<p>Két magyar és három szlovák futballcsapat lép ma pályára a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának első meccsein. A Debrecen, a Honvéd, a Senica, a Trenčín és a Žilina is idegenben kezdi a szereplését.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A csoportkörbe jutáshoz ezen kívül még két fordulót kell sikeresen venni.

Verpecz bizakodik

A Strömsgodset 19 órakor a Debrecent fogadja, s lépéselőnyben van a hazai gárda, mert Norvégiában javában tart a pontvadászat (a csapat jelenleg a 2. helyen áll). Ami bizakodásra adhat okot a hajdúságiaknak, hogy ellenfelük éppen most került hullámvölgybe, ugyanis az elmúlt négy fordulóban csak egyszer nyert, háromszor pedig kikapott. Igaz, valamennyi kudarcát idegenben szenvedte el, azaz otthon még veretlen a gárda, amely nyolc hazai meccséből hetet megnyert. A Debrecen főpróbája sem volt sikeres, mivel szombaton 3:0-ra kikapott a bajnok Győrtől a Szuperkupáért rendezett találkozón. „Műfüves pályájuk van a norvégoknak, amelyen gyors és kombinatív futballt játszanak, de erre mi is képesek vagyunk. Ha a legjobb formánkat mutatjuk, akkor van esélyünk a sikerre” – mondta Verpecz István, a Loki kapusa.

Ignjatovics nehéz meccset vár

A Honvéd 20.30-kor a szerb Vojvodina vendégeként lép pályára, amely az első körben a máltai Hibernians együttesén kettős győzelemmel jutott túl. Ez lesz a két csapat második párharca, 1989-ben, a BEK 1. fordulójában már játszottak egymással, akkor a Honvéd jutott tovább idegenben szerzett góllal, miután hazai pályán 1:0-ra győzött, Újvidéken pedig 2:1-re kikapott. „Szerintem egyáltalán nem hátrány, hogy idegenben kezdjük a párharcot. Ki kell használnunk ezt a lehetőséget, és gólt kell rúgnunk. Mindenképpen szükségünk lesz minimum egy találatra ahhoz, hogy a budapesti visszavágón továbbjutásra esélyesként lépjünk pályára” – vélekedett Alekszandar Ignjatovics, a Honvéd szerb légiósa.

A meccset az M1 élőben közvetíti.

Kapott gól nélkül megúszni

Zsinórban harmadszor próbál szerencsét a Senica az EL-selejtezőben, ma (18.00) a Videotont búcsúztató Mladost Podgorica otthonában szerepel. Az eredeti kiírás szerint Szlovákiában lett volna az első meccs, ám mivel a Rudar Pljevlja is továbbjutott, és a két csapat ugyanazt a stadiont használja, ezért az UEFA felcserélte a pályaválasztói jogot. „Arra számítottunk, hogy a székesfehérvári csapat lesz az ellenfelünk, de aztán máshogy alakult a helyzet. A Mladost nehéz ellenfélnek tűnik, gyors és technikás játékosok alkotják a csapatot”– nyilatkozta Erich Brabec, az erdőhátiak középhátvédje. „Az a legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt Montenegróban, aztán a visszavágón eldöntjük a továbbjutást” – szögezte le Tomáš Kóňa, a Senica csapatkapitánya.

Fogadkoznak

a trencséniek

Kupaújoncként a tizennyolcszoros bajnok IFK Göteborg vendégeként mutatkozik be a nemzetközi porondon a trencséni együttes. „Tartunk, de nem félünk az esélyes hazaiaktól. A svéd csapat kiegyensúlyozott, erős és tapasztalt kerettel rendelkezik, ám mi sem akarjuk olcsón adni a bőrünket. Nagyon fontos, hogy védenceim magabiztosak legyenek, mert ha félve lépnek pályára, akkor nem lehetünk sikeresek – jelentette ki Ľubomír Nosický, a trencséniek vezetőedzője. – Saját stílusunkat akarjuk játszani, futballistáim fogadkoznak, hogy kiadják magukból a maximumot, aztán majd elválik, hogy ez mire lesz elég. Szép lenne jó eredménnyel debütálnunk.” A 19 órakor kezdődő találkozót Helsingborgban rendezik, mert a göteborgi stadion a női labdarúgó-Eb-nek ad otthont.

Hučkóval az Olimpija ellen

A zsolnai MŠK a szlovén Olimpija Ljubljana otthonában lép pályára, a mérkőzés 20.45-kor kezdődik. A szlovák együttesben bemutatkozik a napokban igazolt két új szerzemény, a horvát Matejom Jelic és a Besztercebányáról szerződtetett Tomáš Hučko. Az utóbbi három éve a Duklával már szerepelt ebben a kupasorozatban. „A grúz Zesztafoni ellen debütáltam, tehát ha bizalmat kapok, akkor ez lesz a második európai kupameccsem. Nagyon elszánt a csapat, bízom benne, hogy sikeresek leszünk” – szögezte le a vágsellyei származású Hučko. „Nehéz meccs előtt állunk, mert az Olimpija jó játékosokkal rendelkezik. Feltérképeztük az ellenfelet, tudjuk, mik az erősségeik, és mi a gyengéjük. Remélem, aktív játékkal sikerül meglepnünk őket” – jelentette ki Adrián Guľa, trencséniek szakvezetője.

A visszavágókat jövő csütörtökön rendezik. (MTI, TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?