Hosszú még két arannyal az örökranglista élén

Windsor |

<p>Hosszú Katinka további két aranyérmet szerzett az úszó rövidpályás vb-n Kanadában.&nbsp;</p>

A keddi nyitónapon 400 méter vegyesen nem talált legyőzőre, valamint 200 méter gyorson második lett, majd szerdán 200 méter pillangón és 100 méter háton nyert. Hosszú először a 200 méter pillangó döntőjében indult, a harmadik legjobb idővel. A magyar klasszis – aki 2012-ben Isztambulban megnyerte ezt a számot, két éve Dohában pedig második lett – rögtön az élre állt, s az utolsó ötven méterre 74 századmásodperces előnyre tette szert, riválisai nem tudták megszorongatni, 2:02.15 perces idővel csapott célba. „Annyira nem örülök az időnek, de a verseny és az arany volt a lényeg. Nem minden úgy jött össze, ahogy szerettem volna, ha mondhatok ilyet, ez kicsit olimpia utáni másnaposság, nehéz koncentrálni egy-egy versenyszámra” – értékelte győzelmét. Nagyjából egyórás pihenőt követően 100 méter háton címvédőként és világcsúcstartóként ugrott a medencébe: féltávnál szorosan, de vezetett, majd az utolsó hosszra egy fantasztikus fordulóval fél testhossz előnnyel jött fel, 55.54 másodperces idővel hatalmas előnnyel csapott célba. „Tudtam, hogy nem fognak 56 alatt időt úszni, ezért nekem ez volt a célom. Mindig is erről álmodoztam, hogy ilyen simán tudok nyerni számokat, de most azért egy picit fura” – mondta Hossző Katinka. Ezzel a győzelemmel már kilencszeres rövidpályás világbajnoknak mondhatja magát, az egyéni győzelmek számában ezzel a női örökranglista élére ugrott, akárcsak 17 érmével, igaz, e tekintetben holtversenyben vezet a szlovák Martina Moravcovával, az amerikai Jennifer Thompsonnal és a svéd Therese Alshammarral. Jakabos Zsuzsanna a 100 méter gyors elődöntőjében, s 53.23 másodperces idejével hatodik lett a második futamban, ez pedig összesítésben a 11. helyre volt elég. A nap zárószámában a Lobanovszkij Maxim, Telegdy Ádám, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn összeállítású 4x50 méteres vegyes gyorsváltó indult a fináléban, ahol 1:32.98 perces idővel a hetedik lett.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?