Hosszú az év női úszója

<p>Doha. Hosszú Katinkát választotta az év legjobb női úszójának a nemzetközi sportági szövetség, a FINA. Az ezért járó elismerést a Dohában rendezett gálaesten vehette át a magyar világklasszis.</p>

MTI-JELENTÉS

A Vasas úszója az év főversenyén, a berlini Európa-bajnokságon három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett: 400 és 200 méter vegyesen rendkívül magabiztosan védte meg címét, valamint 100 méter háton sem talált legyőzőre. Második lett 200 méter gyorson, míg harmadikként ért célba 200 méter pillangón és a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként. Emellett nagy fölénnyel megnyerte a rövidpályás Világkupa-sorozatot, amelyben 51 elsőséget gyűjtött és ötször állított fel világrekordot.

„Ez félelmetes, hatalmas nagy megtiszteltetés... Rajtam kívül még ketten úsztak világcsúcsot és értek el kiváló eredményeket, Katie Ledecky és Sarah Sjöström, mégis engem választottak. Ez az egyik legnagyobb elismerés, amit a pályafutásom során valaha kaptam – nyilatkozta meghatottan Hoszszú Katinka. – Sokan kérdezték a díjátadó előtt, izgulok-e, és mindenkinek azt mondtam, nem, mert a munkát elvégeztem, az eredményeket már elértem, azaz ami rajtam múlt, megvolt a gála előtt. Az, hogy a szavazók így döntöttek, fantasztikusan jó érzés.”

Hosszú ezután még arról beszélt, hogy a rövidpályás vb csak szerdán kezdődik, de ő máris kapott egy ilyen díjat. „Az idény értékeléséről kérdeznek, holott a rövidpályás szezon csúcsa, a vb még csak most indul – mondta Hosszú, majd hozzátette, így viszont határozottan úgy érzi, még könnyebben fog úszni Dohában. – Nincs az, hogy na, most aztán muszáj megmutatni, különben nem lesz olyan szép az év.”

A férfiaknál az idei úszó Világkupa összetett győztese, a dél-afrikai Chad Le Clos lett a legjobb. A vízilabdázók közül a szerb Filip Filipovics kapta a legtöbb szavazatot.

A FINA 2010 óta díjazza sportágainak legjobbjait, 2012- ben Risztov Éva a nyíltvízi úszók mezőnyében, tavaly pedig Varga Dénes a férfi vízilabdázók között bizonyult a legjobbnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?