Hossa váltja Filcet

Pozsony. A 48 esztendős František Hossát nevezték ki tegnap a szlovák jégkorong-válogatott új szakvezetőjévé. Munkáját a Poprádon tevékenykedő Ján Šterbák segíti (az 1998-as naganói olimpián leszerepelt együttes trénere volt). Mindketten egyéves szerződést kötöttek a szövetséggel.

A szlovák jégkorong-válogatott új szakvezetői: balról František Hossa vezetőedző, mellette Ján Šterbák másodedzőTASR-felvételPozsony. A 48 esztendős František Hossát nevezték ki tegnap a szlovák jégkorong-válogatott új szakvezetőjévé. Munkáját a Poprádon tevékenykedő Ján Šterbák segíti (az 1998-as naganói olimpián leszerepelt együttes trénere volt). Mindketten egyéves szerződést kötöttek a szövetséggel.

František Hossa annak idején előbb Július Šupler, majd Ján Šterbák asszisztenseként már dolgozott a nemzeti csapatnál. Korábban Nagytapolcsányban, Trencsénben, Turócszentmártonban, Zólyomban és a pozsonyi Slovannál edzősködött. Legutóbb a trencséni Dukla sportigazgatói posztját töltötte be.

„Rendkívül megtisztelő feladatnak számít, hogy mellettem voksoltak az illetékesek. Nem tagadom, sokáig haboztam, elvállaljam-e a felkérést. Természetesen számítok az NHL-ben szereplő játékosokra, de a hazai bajnokságban korongozó sportolók is lehetőséget kapnak” – mondta Hossa. Az új tréner november negyedikén, Csehország ellen mutatkozik be.

Ján Filc, a göteborgi világbajnokságon aranyérmet nyert együttes mestere ezentúl állami edzőként a válogatott munkáját is felügyeli, s továbbra is tagja marad a szövetség vezérkarának.

Az illetékesek nem árulták el, mennyi lesz az új edzőpáros fizetése, csupán annyit mondtak, hogy nagyjából ugyanannyit keresnek majd, mint korábban a Filc, Bokroš duó. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?