Hossa törött lábujjal játszik

<p>Tegnap az NHL-ben szereplő hokisok is megérkeztek Szocsiba, a téli olimpia helyszínére. Marián Hossa, a Chicago Blackhawks szlovák támadója egy rögtönzött tengerparti sajtótájékoztatón beszélt az első benyomásokról.</p>

KIKÜLDÖTT

MUNKATÁRSUNKTÓL

Az olimpia előtti napokban tudtak még az NHL-es meccsekre koncentrálni?

Már az olimpia járt a fejünkben, talán ezért is vesztettük el az utolsó meccset a Phoenix ellen. De az is közrejátszhatott ebben, hogy már két hete úton voltunk. Most is csak néhány órára ugrottunk haza, és már csomagolhattunk is megint, jöttünk az olimpiára.

Sokan azt mondják, most van élete legjobb formájában. Ön is így érzi?

Én csak igyekszem a saját játékomat játszani, és ha ez sikerül, akkor nagyon jól érzem magam, felszabadult vagyok. Ha még gólt is ütök, annál jobb.

Mit szól hozzá, hogy két kulcsember, Marián Gáborík és Ľubomír Višňovský sem tud csatlakozni a csapathoz, mert nem épültek fel?

Mariánnal többször is beszéltem, s mivel komoly sérülése, kulcscsonttörése volt, lehetett rá számítani, hogy az nem jön rendbe néhány hét alatt.

Višňovský azonban már rendszeresen pályára lépett a New York Islandersben az agyrázkódását követően.

Nekem is volt már agyrázkódásom, ez nem egyszerű dolog. Mindig maga a játékos érzi, mennyire jött már rendbe, mekkora kockázatot vállalhat. Komoly veszteség a csapatunknak, hogy Višňovský nem lesz itt az olimpián, de előbb-utóbb mindenképp lett volna egy generációváltás. Most itt az alkalom, hogy a fiatalok megmutassák, mit tudnak.

Mekkora jelentősége van Amerikában az olimpiának?

Az olimpia ott is az érdeklődés középpontjában áll. Megnéztem otthon a feleségemmel a megnyitót a tv-ben, gyönyörű volt. Azon pedig csak ámulok, milyen szép az olimpiai park. Nem is számítottam ilyenre.

Mit szól hozzá, hogy a téli olimpián rövid ujjú trikóban sétálgathat a szállás és a jégpálya között?

Vancouverben is hasonló volt az idő. Azt vártam, hogy hűvösebb lesz, de nagyon kellemes az időjárás.

Az olimpiával kapcsolatban központi kérdés a biztonság. Milyenek voltak az óvintézkedések a New York-i reptéren?

Óriásiak. Két ellenőrzésen kellett átmennünk, és a második nagyon szigorú volt. Alaposan átvizsgálták a kézipoggyászunkat, néhány srácnál voltak valamilyen orr- vagy szemcseppek, azt sem vihették fel magukkal a gépre.

Hányan utaztak a New York-i különgéppel?

Az NHL-es játékosok nagy része ezzel a géppel jött. Összesen 180 személy volt a fedélzeten, de nem tudom, mennyi volt ebből a hokis, mert sok sportvezető is most repült, és több játékos hozta magával a barátnőjét, feleségét is. De nagyon kényelmes utunk volt, tágas repülővel utaztunk.

A Bolsoj Jégcsarnok pályáját még az Európában játszó hokisok is óriásinak találják, a szűk pályákhoz szokott NHL-eseknek még nehezebb lesz hozzá alkalmazkodni.

Egyelőre nem láttam a pályát, de olvastam, hogy Zdeno Chára is nagyollotta. És ha már neki túl nagy valami, akkor mit szóljunk mi? Mindenképpen a pályához alkalmazkodva kell kialakítanunk a taktikánkat.

A szlovák csapatból már többen kiestek sérülés miatt. Önnel minden rendben van?

Persze, fitt vagyok. Igaz, az egyik lábujjam el van törve, de már több meccset játszottam így, nem vészes. A korcsolyacipőben nem is fáj, kellemetlenebb, ha utcai cipőt viselek. Két-három hete még rosszabb volt, akkor az edzéseket ki is hagytam, de a meccseken jégre léptem.

Nem állt fenn a veszély, hogy a klubja nem engedi el az olimpiára?

Egyáltalán nem, mert nem komoly a dolog, és napról napra jobban érzem magam.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?