Hossa: anyu–kupa–pirog a nyerő felállás

<p>Michal Handzuš jótékonykodott vele, Marián Hossa pirogot falatozott belőle – a hétvégén Szlovákiába szállították az NHL bajnokcsapatának járó Stanley-kupát.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Az elmúlt szezonban a Chicago nyerte a tengerentúli profi jégkorongbajnokságot, így a csapat két szlovák hokisa, Michal Handzuš és Marián Hossa is „hazavihette” egy napra a kupát.

„Ez felejthetetlen érzés, azzal, hogy Besztercebányára hozhattam a Stanley-kupát, valóra vált az álmom. És mindenkit emlékeztetnék arra, hogy a szezonnak épp itthon vágtam neki, 16 év után újra hazai mezben korongoztam egy ideig” – mondta Handzuš, miután szülővárosában hivatalosan is bemutatta a rajongóknak a hokivilág talán legértékesebb trófeáját.

A 36 éves hokis jelleméhez hűen semmi extravagáns programot nem szervezett a kupával, mindössze pezsgőt ivott belőle – úgy, mint az a néhány rajongó, aki Handzuš relikviáit egy árverésn megszerezte. A Chicago játékosa ugyanis híres jótékonykodásáról. „Jól sikerült az akció, a nyitott autóban sokan láthatták a kupát, és pénzt is gyűjtöttünk a rászorulóknak. Nagyon gyorsan eltelt ez a nap” – búcsúzott Handzuš a kupától, melyet helikopteren szállítottak Trencsénbe.

Marián Hossa egyszer, 2010-ben már bemutathatta szülővárosa lakosainak a trófeát, de elmondása szerint a második bajnoki címnek jobban örül. „Nagyon nehéz küzdelemben győztünk idén, így annál inkább élvezem a sikert. Ez még jobb érzés, mint három éve – nyilatkozta a 34 éves hokis, aki pirogot falatozott a serlegből. – Amikor felmerült a lehetőség, az anyu–kupa–pirog kombináció, nem tudtam ellenállni.”

A korongozókat persze nem csak a múltról, hanem a (nem is olyan távoli) jövőről is faggatták az újságírók. „2006-ban a torinói olimpia előtt két nappal sérültem meg, így nincs merszem ígérgetni a Szocsi téli játékokkal kapcsolatban. Az biztos, hogy minden erőnkkel azon leszünk, hogy ne okozzunk csalódást a drukkereknek” – mondta a Chicago két szlovák hokisa nevében Handzuš. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?