Hősies érsekújvári hokisok

Érsekújvár |

<p>Bajnoknak kijáró ünneplésben részesítette kedvenceit az érsekújvári B-közép, pedig &bdquo;csak&rdquo; annyi történt kedd este, hogy a házigazda 3:2-re legyőzte a besztercebányai hokisokat a Tipsport Liga playoff-negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén.</p>

Az idézőjel persze többszörösen is indokolt. Egyrészt ez volt az érsekújvári jégkorongklub történelmi első győzelme az élvonal rájátszásában, amivel a zöld-fehérek 3:1-re szépítettek az alapszakaszgyőztes elleni sorozatban, és kikényszerítettek még legalább egy találkozót (pénteken, Besztercebányán).

Másrészt pedig olyan hatalmas küzdelmet láthattunk a jégen, ami egy sorsdöntő meccshez is passzolt volna. Kétgólos hátrányban is egyenlíteni akaró vendégek, lövésekbe belevetődő hazaiak, kakaskodások, egyéni büntetések, katartikus élmények.

„Heroikus teljesítményt nyújtottak a fiúk. A meccs végét gyakorlatilag három védővel vészeltük át a sérülések miatt” – árulta el a sajtótájékoztatón Štefan Mikeš, az érsekújváriak vezetőedzője. A besztercebányaiak bő három perccel a vége előtt, 3:1-es hazai vezetésnél küldtek be mezőnyjátékost a kapusuk helyett, és óriási nyomás alá helyezték a hazai csapatot. Amelynek vélhetően az is nagy lökést adott, hogy a szurkolók állva ünnepelték végig a hajrát, folyamatosan, egy másodperc szünet nélkül a klub indulóját énekelték. Közben pedig több, vékonyabb kartonlapból összeragasztószalagozott „molinón” köszönték meg csapatuknak az egész évi teljesítményt, minden olyan nyelven, amelyet valaki használ az érsekújváriak öltözőjében.

Az őszinte gesztus (a 2:8, 0:8, 1:4-es eredmények után ezúttal is benne volt a pakliban akár egy újabb nagyobb zakó lehetősége is) sokakat megérintett, a hajrában végül csak egy gólt kapó, s a 3:2-es győzelemből oroszlánrészt vállaló, 51 (!) lövést hárító Joakim Lundström kapus szemében könnyek csillogtak a levonuláskor.

Akkorra már túl voltak a hazaiak egy nagy közös ünneplésen, de a szűnni nem akaró tapsra még egyszer visszajöttek a jégre melegítőfelsőben, már mezek és felszerelésük nagy része nélkül. „A hangulat már a szezon kezdetétől hasonló a csarnokban, ezért is küzdöttünk annyira, hogy még legyen esélyünk újra hazai jégen pályára lépni – mondta Matej Paulovič, a meccs másik (szerény) hőse, aki két emberelőnyös góljával megteremtette az alapot a győzelemhez. – Minden gól értékes, mindegy, melyikünk üti. Az volt a fontos, hogy mi találtunk be elsőként, és nem követtünk el annyi hibát, mint az eddigi meccseken.”

A besztercebányaiak így is fölényben játszottak, majdnem minden támadásukban benne volt a gólveszély. Emberelőnyben szinte csak ők nyertek bedobást, így rengeteg ideig tartották nyomás alatt a hazaiak kapuját – már csak azért is, mert az átlagosnál több kiállítás (12) volt a meccsen, egy-egy esetben négy, illetve öt percre küldtek a büntetőpadra egy-egy hokist a bírók. (Akik közül Daniel Konc már régóta az érsekújváriak bögyében van, így hatalmas füttykoncerttel „köszöntötték” a bemutatáskor, s személyre szabott, alliteráló szidalmazással is „megtisztelték” meccs közben.)

„A sok kiállítás minket zökkentett ki jobban a tempóból” – ismerte el a vendégeket irányító Vladimír Országh. „Nagyon örülök, hogy valóra tudtuk váltani, amit a hétfői vereség után ígértünk, és örömet okoztunk szurkolóinknak” – tette hozzá Mikeš.

Erre legközelebb pénteken (18.00), Besztercebányán lesz lehetőségük az érsekújváriaknak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?