Hőségrekord az F1-es aszfalton

Vettelnek volt oka mosolyogni, ő nyerte a második szabadedzést

Soha nem tapasztalt pályahőmérséklet a Hungaroringen: a Pirelli adatai alapján az aszfalt 61°C-ra forrósodott fel tegnap – izzasztó körülmények között zajlott a Forma–1-es Magyar Nagydíj első két szabadedzése.

Red Bull és Ferrari

Nem csalódott a mezőny a magyarországi időjárásban, a levegő hőmérséklete 30°C volt pénteken, a pályahőmérsékleti rekord pedig délután megdőlt. Az első szabadedzésen Daniel Ricciardo győzedelmeskedett, a Red Bull 1:17,613-as köridővel állt az eredménylista élére. Szoros volt azonban a küzdelem, hiszen alig maradt el tőle Sebastian Vettel a Ferrarival – a német hátránya mindössze 8 század másodperc volt, a másik Red Bull-pilóta, Max Verstappen is csak további 9 ezred másodperccel maradt el a második helytől.

A két Mercedes Kimi Räikkönen mögött csak az 5. és 6. helyet szerezte meg, így valós lehet a félelmük, hogy ezúttal nem ők lesznek a leggyorsabbak.

A második szabadedzés végeredménye is hasonlóan szorosan alakult, ám ezúttal Vettel volt a leggyorsabb 1:16,834-es idővel, mögötte Verstappen 7 század másodperces hátránnyal zárt a második helyen. A Mercedesek ezúttal is csak a két másik élcsapat mögött végeztek, ám leggyorsabb idejüket a lágy abroncsokkal teljesítették, míg riválisaik az ultralágyakat használták. Hamilton úgy nyilatkozott, csak akkor lesz esélye a versenyen, ha az első sorból tud indulni a futamon. „Lehetőség szerint az első sorba kell kvalifikálnom magam, sőt alapjában véve az első helyet szeretném, mert még nem tudom, idén hogyan viselkedik az autóm ezen a pályán versenykörülmények között” – mondta a brit.

Új Ferrari-motor a pályán

Továbbfejlesztett Ferrari-erőforrást használ a Magyar Nagydíj hétvégéjén a két ügyfélcsapat, a Sauber és a Haas. A kiscsapatok a Hungaroringen tesztelik az új motort, és ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor a nyári szünetet követően, a Belga Nagydíjon már Vettel és Räikkönen autójába is beszerelik. A hírek szerint a fejlesztés által akár plusz 30–40 lóerőhöz is juthat a Ferrari – a Hungaroringen ugyan még nem tapasztalják majd az előnyöket, hiszen a magyar versenypályán nem a motorerő az, ami a leginkább számít, ám Spában és Monzában javíthat a teljesítményükön.

Bajban a Force India

Financiális gondok léptek fel a Force Indiánál, és versenyzőjük, Sergio Pérez szerint „a helyzet már kritikus, a pénzügyi gondok hátráltatják a csapatot”. A napokban olyan hírek keltek szárnyra, melyek szerint az istálló lassan fizetésképtelenné válik, és azt is rebesgetik, hogy a Williams versenyzőjének édesapja, a milliárdos Lawrence Stroll felvásárolja a vállalatot, vagy legalábbis résztulajdonossá válhat, ezzel szabad utat adva az istállóhoz fiának, Lance Strollnak. Pérez egyelőre nem tudja, számára mit hoz a jövő, ám nagy eséllyel a Haashoz vagy a

McLarenhez szerződik 2019-re: „Nem sietős számomra a szerződéskötés, de minél hamarabb megtörténik, annál jobb” – mondta a mexikói versenyző.

Berta Kitti, Hungaroring

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?