Horváth Csaba nyolc hónap után tért vissza

SZABÓ ZOLTÁNHosszú kényszerpihenőn van túl Horváth Csaba, a lengyel Zaglebie Lubin középhátvédje, aki tavaly augusztusi kéztörése után csak a napokban térhetett vissza a pályára.

SZABÓ ZOLTÁN

Hosszú kényszerpihenőn van túl Horváth Csaba, a lengyel Zaglebie Lubin középhátvédje, aki tavaly augusztusi kéztörése után csak a napokban térhetett vissza a pályára. A somorjai származású, 30 esztendős, egyszeres válogatott labdarúgót faggattuk.

Mi az oka a hosszú kihagyásnak?

Sajnos, az augusztusi könyökműtét nem sikerült a legjobban. Ezért újra kés alá kellett feküdnöm. December huszonnyolcadikán operáltak meg, ezután következett a közel két hónapos rehabilitáció. Februárban már a többiekkel gyakorolhattam, alig vártam, hogy újra pályára léphessek.

Pályafutása során volt már ilyen sokáig harcképtelen?

Nem, ez volt a leghosszabb kényszerpihenőm. Annak idején eltört a lábam, ám fél év után már focizhattam.

A Poznan elleni idegenbeli bajnokin tért vissza. Milyen érzésekkel lépett pályára?

Az első félidőt a cserepadon töltöttem, a szünet után küldött be az edző. Nagyon vártam már a visszatérést, így örültem, hogy újra ott lehetek a csapatban. Úgy érzem, jól játszottam, sőt, kis híján gólt is lőttem. De hát minden nem sikerülhet. Kár, hogy kikaptunk, mert a második félidőben jobbak voltunk, 1:2-nél több helyzetünk akadt, ám kihagytuk őket, s a hajrában bekaptuk a harmadik gólt. De az a legfontosabb, hogy teljesen felépültem.

Amíg sérült volt, ki játszott a posztján?

Főleg a Trencsénből igazolt Godál. Nem félek a konkurenciától, én a tréningeken és a meccseken teszem a dolgom, aztán az edzőn múlik, hogy jelöl-e a kezdőcsapatba.

Jelenleg tizedikek a bajnokságban, elégedett ezzel a klubvezetés?

Túl merész terveink nem lehettek, mert a Lubin 2005-ös korrupciós ügye miatt mínusz három ponttal kezdtük a bajnokságot. A célunk, hogy a középmezőnyben végezzünk, ezt simán elérhetjük, hiszen csak négy ponttal vagyunk lemaradva a hatodik helyezettől.

Több szlovákiai légiós is játszik Lubinban. Nekik hogy megy a játék?

Jelenleg hárman vagyunk. Rajtam kívül Róbert Jež és Boris Godál. Az előbbire kulcsemberként számít a cseh Pavel Hapal edző, az utóbbi jelenleg sérüléssel bajlódik.

Júniusban lejár a szerződése, megy, vagy marad?

Még én sem tudom. Három szép évet töltöttem el a Zaglebie Lubinnál, a család is megszokott már Lengyelországban. Nem tagadom, szívesen maradnék. Egyébként a nyáron 12 játékosnak ér véget a szerződése, eddig közülük még senkivel sem tárgyalt a vezérkar.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?