Hope Solo amerikai futballelnök szeretne lenni

New York |

<p>Hope Solo, az amerikai női labdarúgó-válogatott korábbi kapusa bejelentette, harcba száll a sportági szövetség (USSF) elnöki tisztségéért.</p>

A 36 éves volt futballista - aki a tavalyi, riói nyári olimpia után vonult vissza a válogatottól - közösségi oldalán úgy fogalmazott, pontosan tudja, "mire van szüksége az amerikai labdarúgásnak".

"Azt is tudom, hogyan valósítsam meg az elképzeléseimet" - írta a kétszeres olimpiai és egyszeres világbajnok Solo.

Az amerikai szövetség eddigi elnöke, Sunil Gulati a héten jelentette be, nem indul el negyedszer is a posztért, miután a férfiválogatott nem jutott ki a jövő évi, oroszországi világbajnokságra.

A 202-szeres válogatott Solóval együtt már kilencen jelezték, szívesen vezetnék a USSF-et. A jelöltek között Solo a második nő.

Az elnökválasztást februárban tartják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?