Holocsi három csúcsa

<p>Nagymegyer. Kevesebb csapatot hívtak, de az ötből kettő mégis távol maradt a súlyemelők 15. Ifjú Reménységek Tornájáról, melyet újra – mint eddig mindannyiszor – a vendéglátó nagymegyeriek nyertek.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Tavaly elmaradt a verseny, idén az edzőteremben bonyolították le. Hogy miért nem a korábban megszokott sportcsarnokban? Erről a súlyemelőklub vezetőjét kérdeztük. „Az esemény iránt nagy volt az érdeklődés a súlyemelőklubok részéről, akár 22 csapat is nevezett volna, de végül csak öt együttest tudtunk meghívni, mivel a tavaly felújított és átadott városi sportcsarnokban azóta nem rendezhetünk versenyeket, mert továbbra is attól tart a létesítményt üzemeltető Városi Sportklub Kft., hogy tönkretennénk a csarnok új talaját” – mondta keserű szájízzel Buzgó Lajos, a Nagymegyeri Thermal Súlyemelő- és Erősportok Városi Klubjának elnöke és vezetőedzője. Azt is megjegyezte, hogy erre van megoldás, hiszen az ország több városában is hasonló burkolatú sportcsarnokokban rendeznek versenyeket a megfelelő súlyemelő-dobogók használatával.

A verseny tehát a sportcsarnokhoz újonnan épített edzőteremben zajlott, ahová a sportvezető másik nagy bánatára két meghívott csapat – a Bobrov és a Krásno nad Kysucou – objektív okokra hivatkozva nem érkezett meg. Mindezek után gyógyírként hatott a nagymegyeri színekben versenyző balonyi Holocsi Krisztián fantasztikus teljesítménye, hiszen a mindössze tizenhat éves vasgyúró a 105 kg-os súlycsoportban országos fiatalabb ifjúsági csúcsokkal örvendeztette meg edzőjét és a szakág képviselőit is. Szakításban öt kilót javítva 133 kg-ra, lökésben pedig hét kilót javítva 165 kg-ra írta át a csúcslistát, ami természetesen összetettben is országos rekordot jelentett, mindössze két kilogrammal maradt el a háromszázas súlyhatártól.

A most kéttagú együttesekben lányok is szerepelhettek, az 1998/1999-es születésű súlyemelők csapatversenyét a nagymegyeriek nyerték, ahogy ezt az összes előző kiírásban tették.

A fiúknál Holocsi Krisztián, a lányoknál Miriam Skovajsová (Nové Mesto n/V.) kapta a legjobb súlyemelőnek járó egyéni díjat. (kz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?