Hokisztárból sportminiszter

Vjacseszlav Fetyiszovot, a jégmezők egykori orosz lovagját a szombat délelőtti pozsonyi sajtótájékoztatóra a protokolnak megfelelően hazája pozsonyi nagykövete is elkísérte. „Szláva” ugyanis napjainkban már inkább sportminiszterként öregbíti hazája nevét.

Vjacseszlav Fetyiszovot, a jégmezők egykori orosz lovagját a szombat délelőtti pozsonyi sajtótájékoztatóra a protokolnak megfelelően hazája pozsonyi nagykövete is elkísérte. „Szláva” ugyanis napjainkban már inkább sportminiszterként öregbíti hazája nevét.

A jeles sportolóból lett kormánytag a szlovák fővárosban jóleső érzéssel tapasztalta, hogy az autogramgyűjtők többsége oroszul kért tőle aláírást. „Elfoglaltságom ellenére sem kerestem kibúvót, örömmel mondtam igent jó barátom, Peter Šťastný felkérésére. De hogy is utasíthattam volna vissza egy euroképviselő kérését” – élcelődött a legendás hírű világnagyság. Az egykori sokszoros világ- és olimpiai bajnokot is kellemetlenül érintették a hajdanában világverő „Zbornaja” kudarcai. „Ami a honi bajnoki pontvadászat színvonalát illeti, azzal alapjában véve elégedett vagyok. Egyre több pénz kerül a klubok kasszájában, megtehetik, hogy világnagyságokat is szerződtessenek. Ennek ékes példaképe Jaromír Jágr omszki szerepvállalása. De további hírességek is felbukkantak nálunk. Ez jót tesz a sportágnak, felkelti, fokozza a közönség érdeklődését a játék, sportágunk iránt. Az utánpótlás nevelés területén elért eredményekkel elégedett vagyok. A felnőttek A-csoportos világbajnokságain azonban az utóbbi időszakban nem tudtunk kimagasló, joggal elvárt eredményt produkálni. Pedig kiváló képességű játékosaink vannak, akik az NHL-ben is csapataik legjobbjai közé tartoznak. Szerintem a szövetség vezetése követi el a legnagyobb baklövéseket. Az elvesztett pozíciók visszaszerzése érdekében csúcsszinten kell mielőbb rendet teremteni hazánkban” – vélekedett a visszaesést kiváltó okokról a hozzáértő politikus. Megkérdeztük, milyen konkrét lépésekre gondol miniszterként, szakvezetőként. „A szövetség élére szívem szerint Jakusevet jelölném. Ő bizonyára nem a rokonaival, barátaival, hanem hozzáértő tisztségviselőkkel venné magát körül. Nem haszonszezésre, sokkal inkább régi dicsőségünk visszaszerzésére összpontosítana. Ami pedig engem illet, nem tartom kizártnak, hogy a 2006-os torinói téli olimpiai játékokon edzőként vezettem csatába nemzeti együttesünket” – fogadkozott a sportminiszter. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?