Hoki-vb: kiestek a szlovákok

<p>A szlovák válogatott háromgólos hátrányból állt fel, de végül 4:3-ra kikapott a finnektől, így búcsúzni kényszerült a finn-svéd közös rendezésű jégkorong-vb negyeddöntőjében.&nbsp;</p>

Vladimír Vůjtek a mérkőzés előtt azt emelte ki, hogy a szlovákok eddig éppen a finnek elleni csoportmeccsen játszottak a legjobban a tornán, csak nem volt szerencséjük. 

A negyeddöntőt azonban a finnek kezdték nagyon erősen, s már a 2. percben vezetést szereztek Väänänen révén. A korai gól szárnyakat adott a házigazdáknak, akik lekorcsolyázták Šatanékat a pályáról. Záporoztak a lövések Staňa kapujára, Kontiola még az első harmadban kétszer betalált, s eldőlni látszott a meccs.  A második játékrészben azonban feljavultak a szlovákok, a finnek sem bírták már azt az őrült tempót, amit az első húsz percben diktáltak. A 26. percben előbb Miklík szépített egy kapufás góllal (ez volt a szlovákok első találata a finn kapuba, amióta Vůjtek a szövetségi kapitány), majd a hazai védelem pici megingását Sekera használta ki, és ismét nyílt lett a találkozó. Vydarený egyenlíthetett volna, de a kapufát találta el. A második harmad végén a szlovákok beszorították ellenfelüket, de a harmadik gól váratott magára.  De csak a harmadik harmad elejéig: a rendkívül lelkesen játszó szlovákok már a harmincadig másodpercben egyenlítettek, Surový volt a gólszerző. Miklík a kapufát találta el. A finnek első sora azonban megint megvillant, Kontiola és Pesonen összjátéka után Aaltonen talált Staňa hálójába. A szlovákok ezután sem adták fel, de egyenlíteniük nem sikerült, így a negyeddöntő jelentette számukra a végállomást a vb-n.  Finnország–Szlovákia 4:3 (3:0, 0:2, 1:1)Góllövők: Väänänen (2.), Kontiola (10., 16.), Aaltonen (49.), ill. Miklík (26.), Sekera (33.), Surový (41.).FINNORSZÁG: Raanta–Hietanen, Lepistö, Laakso, Mäntylä, Väänänen, Jalasvaara, Kukkonen, Melart–Aaltonen, Kontiola, Pesonen–Salminen, Korpikoski, Koskiranta–Granlund, Savinainen, Pihlström–Anttila, Hytönen, Hagman. SZLOVÁKIA: Staňa–Sekera, Mezei, Jurčina, Vydarený, Sersen, V. Mihálik, Švarný–Radivojevič, Surový, T. Kopecký–Miklík, Kukumberg, Záborský–Šatan, Ölvecký, L. Hudáček–Haščák, Bližňák, M. Daňo.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?