„Hogy a DAC-ban késnének a fizetések? Ez baromság!”

gólöröm

Nehéz héten van túl a DAC labdarúgócsapata, a nagymihályi 5:0-s vereség után nem volt egyszerű összekapni a játékosokat. A nyitraiak ellen azonban sikerült begyűjteni a három pontot, az 1:0-s dunaszerdahelyi győzelem után Peter Hyballa vezetőedző a városban keringő pletykákat is cáfolta.

Furcsa és nehéz hét

Egy héttel korábban Nagymihályban ötöt kapott a DAC, a meccs már az első félidőben eldőlt, a játékrész utolsó öt percében teljesen összeomlottak a dunaszerdahelyiek.

A súlyos vereség a játékosokat is megviselte. „A heti edzésmunkánkon nagyon meglátszott ez a dolog. Minden nap vártuk, hogy már legyen vége a hétnek, jöjjön a következő bajnoki” – ismerte el Vida Máté.

A helyzeten az sem segített, hogy Kristián Koštrnát a klubvezetés az őszi szezon végéig kitette a keretből. Az ügyről ellentmondásos információk jelentek meg: Koštrna a sportnapilapban arról beszélt, szerződést bontottak vele, a DAC hivatalos közleményében azonban az állt, Koštrnának továbbra is él a 2020 nyaráig szóló megállapodása.

„Az elmúlt két-három hétben észleltem, hogy van valamilyen gond az öltözőben, de nem tudtam, hogy pontosan mi. Ezek a problémák Nagymihályban az öltözőből már a pályára is kikerültek – fogalmazott Peter Hyballa vezetőedző. – Beszéltem a játékosokkal, aztán Kikóval is, és úgy ítéltük meg a klubban, jobb lesz, ha az utolsó két hétben nem lesz a csapattal. De ha most azt kérdezik, mi ez a probléma, a válaszom az, no comment. Kiko továbbra is a játékosom, akivel érkezésem óta nagyszerű a kapcsolatom, úgyhogy ezt nem fogom részletezni.”

Hyballa a pletykákról

A városban azonban a legváltozatosabb pletykák keringnek Koštrnával kapcsolatban, Hyballa ezekre is kitért. „Hallottam egy-két teljes marhaságot. Hogy a buszbalesetünk nem is történt meg, hanem Koštrna húzott be egyet Kružliaknak. Ez baromság. A busz hirtelen lefékezett, Kružliak előreesett, felsértette az arcát. Az asszisztensem, Admir Kozlic is előrezuhant volna, de jók a reflexeim, így megtartottam – jegyezte meg a DAC trénere. – A másik teljes baromság, amit hallottam, hogy a játékosok nem kapnának fizetést. Egy dolgot elmondhatok: ebben a klubban vannak gondok, de pénzügyi dolgokban ez a klub teljesen megbízható. Ez egy abszolút komoly klub. Vagyis ez a pletyka is totális marhaság.”

Kružliak nélkül

A nyitraiak elleni felkészülést sérülések is nehezítették. Kedden megsérült Beszkorovajnij, csak pénteken állt újra edzésbe, ám aznap a bemelegítésnél Kružliaknak beállt a háta, és a kórházban az infúzió sem segített rajta, nem tudta vállalni szombaton a játékot.

„A nagymihályi mérkőzés után először is megbeszéltük a Koštrna-ügyet, aztán hosszan elemeztem a meccset. A hét első felében az edzéseken nem sokat beszéltem, visszafogott voltam. A mérkőzéshez közeledve igyekeztem pozitív energiát adni a fiúknak, edzőként az is a munkám része, hogy lelkileg felkészítsem a csapatot” – magyarázta Hyballa.

A három meghatározó személyiség – Kalmár, Kružliak, Koštrna – hiánya azonban az első félidőben meglátszott a sárga-kékeken: bár a DAC volt aktívabb, a nyitraiak jól védekeztek, és egy kontrából akár a vezetést is megszerezhették volna: Gataric kapott jó labdát két védő közé, de Jedlička remek ütemű kifutással mentett.

Kihagyott tizenegyes

A nyitraiak Geri Gergely vezetőedző kinevezése óta még veretlenek voltak tétmeccsen, a bajnokságban három találkozón még gólt sem kaptak.

A második félidőre ugyan egy élesebb, gyorsabb, lendületesebb DAC futott ki, egy apró „taktikai trükknek” köszönhetően immár futószalagon tudta kialakítani a helyzeteit („Ronan és Vida Máté összeszedi a labdákat, Blackman és Davis pedig tíz méterrel előbbre tolódik, ezzel együtt pedig Vida Kristopher és Divkovic is tíz méterrel előbbre megy” – magyarázta Hyballa), de Šípoš mindent védett.

Még egy tizenegyest is: az 59. percben Ramirez buktatása után jutott büntetőhöz a DAC, Davis végezte el, de a lövése nem volt túlságosan jól helyezett, így a nyitrai kapus ezt is kiütötte.

„Nem tudtam, hogy melyik oldalra fogja lőni, csak találomra vetődtem balra – írta le a szituációt Šípoš. – Ideális magasságban jött nekem a labda, szerintem nem volt jól rúgva a tizenegyes. A kivédett büntető után mondtam is Pavol Farkašnak, hogy ma nem fogunk gólt kapni, de aztán sajnos mégis kaptunk egyet.”

Divkovic tizedik gólja

A mérkőzés egyetlen találata a 63. percben született, Connor Ronan találta meg egy remek keresztlabdával Divkovicot, aki a bal oldalon lendületből érkezve még megtolta a labdát, és ballal a hosszúba lőtt.

A 20 éves horvát játékos 10. gólját szerezte a szlovák élvonalban. „Nagyon örülök a találatomnak és a csapat reakciójának is, mert ez a hét nagyon nehéz volt számunkra a nagymihályi 5:0-s vereséget követően. Büszke vagyok magamra és az együttesre is. Úgy gondolom, nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, de természetesen tudunk még ennél jobban is futballozni” – nyilatkozta Divkovic, akinek a gólja végül három pontot ért, mert a többi hazai lehetőség kimaradt, pedig Vida Máténak és Vida Kristophernek is voltak nagy helyzetei.

Mentálisan erős csapat

A nyitraiak három veretlen meccs után kaptak ki újra, és mivel a Pohronie idegenben győzött, már csak három pont az előnyük a sereghajtóval szemben.

„A hazaiak megmutatták, milyen minőséget képviselnek – konstatálta meccs utáni értékelésében Geri Gergely. – Kár, hogy Gataric nem rúgta be a helyzetét, mert az a gól sok erőt adott volna a folytatáshoz. A hazaiak egyre fokozták a nyomást, és a második félidőben az egyetlen hibánkat kihasználták.”

Geri rámutatott, kiesés ellen harcoló csapat edzőjeként nem a szépséget, hanem az eredményességet kell szem előtt tartania: „Tudjuk, hogy nem rúgunk sok gólt, ezért arra kell figyelnünk, hogy ne is kapjunk, és ha egyszer sikerül betalálnunk, azzal meg tudjuk nyerni a mérkőzést.”

Hyballa kiemelte, a DAC történetének talán legfiatalabb kezdőcsapata átvészelte azt a krízist is, amit a kihagyott tizenegyes okozott: „A második félidő nagyszerű volt, a kimaradt büntető után is futottunk, harcoltunk, helyzeteket alakítottunk ki. Mentálisan nagyon erősek voltak a fiúk.”

A harcos teljesítményt a szurkolók is díjazták, joggal zengett a MOL Arénában a „Szép volt, fiúk!”. A DAC győzelmének köszönhetően továbbra is második a táblázaton.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?