Hihetetlen egyenlítés után keserű hosszabbítás

<p>Hősies teljesítmény, pimasz egyenlítés, idegölő hosszabbítás – ezt hozta a magyar– ausztrál női vízilabda bronzmérkőzés Londonban az olimpián. A magyar válogatott végül 13:11-re kikapott csütörtökeste, így csak negyedik lett, de büszke lehet londoni szereplésére.</p>

A meccs után sírtak a lányok, de talán mára kicsit enyhült a csalódottság. A 2000-ben olimpiai bajnok, négy éve pedig (épp a magyarokat legyőzve) bronzérmes ausztrálok az első két negyedben négygólos előnyre tettek szert. „Ez a meccs is olyan volt, mint a többi, dadogós kezdés” – fogalmazott Merész András, akinek védencei elképesztő küzdéssel feljöttek mínusz egyre. 8:7-nél és 9:8-nál is volt egyenlítési lehetőségük, de nem tudtak élni vele, az ausztrálok pedig egy vitatható helyzetből újra elhúztak két góllal.

„Harcoljatok!” – zúgott a magyar kórus a vízilabdacsarnokban, és a magyar lányok harcoltak: másfél perccel a vége előtt Szűcs Gabriella kapufáról bepattanó góljával újra csak egy gól volt a különbség az ausztrálok javára. Negyvennégy másodperccel a végső dudaszó előtt, 10:11-nél a magyarok emberelőnyben támadhattak. Merész András időt kért, Szűcs kapufát lőtt… Úgy tűnt, vége a meccsnek, de Antal Dóra valami hihetetlen pimaszsággal elszedte a labdát a kapustól, és az utolsó másodpercben egyenlített!

„Valahonnan a medence aljáról jöttünk vissza – ismerte el a szövetségi kapitány. – Ezt a szó legszorosabb értelmében mondom, hisz Antal Dóri valahonnan onnan jött fel, és vette el a labdát a kapustól. Na ez a magyar vízilabda! Ettől magyar a magyar, hogy ilyeneket tud – egyáltalán eszébe jut, képes megcsinálni, és még be is megy neki. Ez az, amit soha egyetlen más országbeli játékos nem fog megtanulni, mert ezt Antal Dóri Egerben a kavicsosban tanulta meg, ott ragadt rá.”

A magyar szurkolók már közel jártak a szívszélhűdéshez, s jött a kétszer három perc hosszabbítás. „Sajnos a lányok talán túlságosan is szó szerint vették azt, hogy nem kell rohanni, mert hat perc van. Kaptunk két fórt az első a negyedben, és mind a kettőt szanaszéjjel passzoltuk, nem tudtuk ellőni. Még ezzel sem lett volna baj, ha nem kapunk egy kontrát, ami, tegyük hozzá, jogos volt, és abból az ausztrálok gólt dobtak” – idézte fel az eseményeket Merész.

A továbbiakban mindkét csapat remekül védekezett, 42 másodperccel a vége előtt azonban a magyaroknál volt a labda, s ezzel az egyenlítési lehetőség is. Merész újra időt kért, de szinte rögtön az időkérés után a román játékvezető kontrát ítélt Bujka ellen, az ausztrálok pedig egy újabb találattal bebiztosították a győzelmüket. „Nagyon nehéz erről bármit mondani – sóhajtott a magyar válogatott szakvezetője. – Már csak azért is, mert a román bíró tud magyarul, mint közben kiderült. És ha ő nem, akkor majd valami buzgó honfitársa elolvassa neki. Úgyhogy csak annyi: csókoltatom.” Merész András szerint fontos, hogy egyben maradjon a csapat, hiszen 2014-ben Magyarország rendezheti az Európabajnokságot. „Ott meg kellene hálálni a közönség biztatását. Ez a csapat képes rá, ebben biztos vagyok. De abban nem, meddig tudják még vállalni a lányok, hogy ilyen szinten sportoljanak. Magyarországon a női vízilabda nevében sem profi. Csak a játékosok hozzáállása profi, de borzasztóan kevés pénzt keresnek, ha egyáltalán keresnek – mutatott rá a szomorú helyzetre Merész. – Vannak játékosok, akik diplomával a zsebükben nem mentek el dolgozni, hogy reggel és este tudjanak edzeni. Nem tudom, hogy ezek a játékosok jövőre ugyanezt meg tudják-e csinálni. Az nem kérdés, hogy akarják-e, de kérdés, hogy megengedhetik-e maguknak.”

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?