Hibátlan teljesítménnyel csoportelső a holland csapat

Fokváros |

<p>A már korábban továbbjutott holland válogatott utolsó csoportmérkőzésén 2-1-re nyert csütörtökön a már biztos kieső kameruni csapat ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.</p>

A százszázalékos teljesítménnyel csoportelső Oranje a legjobb 16 között a szlovákokkal találkozik majd.
Eredmény:
E csoport, 3. forduló:
Hollandia-Kamerun 2-1 (1-0)

Fokváros, Zöld Pont Stadion, 63.093 néző, v.: Pozo (chilei)
gólszerzők: van Persie (36.), Huntelaar (83.), illetve Eto,o (65., 11-esből)
sárga lap: Kuyt (17.), van der Vaart (65.), van Bronckhorst (70.), illetve Nkoulou (26.), Mbia (81.)

Hollandia:

Stekelenburg - Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, van Bronckhorst - de Jong, van Bommel - Kuyt (Elia, 66.), Sneijder, van der Vaart (Robben, 73.) - van Persie (Huntelaar, 59.)

Kamerun:

Souleymanou - Geremi, Mbia, Nkoulou (R. Song, 73.), Assou-Ekotto - Makoun, Chedjou, Nguemo,  Bong (Aboubakar, 56.) - Eto,o, Moting (Idrissou, 72.)

I. félidő:

36. perc: van Persie gyönyörűen kényszerítőzött van der Vaarttal, majd hat méterről Souleymanou lába között a hálóba lőtt (1-0).

II. félidő:

65. perc: Geremi szabadrúgásába van der Vaart kézzel ért bele a 16-oson belül, a jogos büntetőt Eto,o félmagasan a kapu jobb oldalába lőtte (1-1).
83. perc: a jobb oldalról érkező Robben kicsit csalta befelé a távolságot, majd ballal gyönyörűen tekert, ám a labda a jobb kapufáról kipattant, azonban éppen Huntelaar elé, aki az üres kapuba helyezett (2-1).

A találkozó előtt már biztos továbbjutó holland válogatottnál "nem spóroltak", ugyanis Bert van Marwijk szövetségi kapitány a legerősebb csapatát küldte pályára. Ennek eredményeképpen könnyedén, jól játszott az Oranje és van Persie első góljával a tornán megszerezte a vezetést.

A fordulást követően is inkább a hollandok irányítottak, de könnyelművé váltak, amitől felbátorodtak a kameruniak és Eto,o büntetőjével ki is egyenlítettek.

A hajrában a csereként beállt Robben-Huntelaar duó összehozta a hollandoknak a győzelmet jelentő gólt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?