„Hiányzott a hazai közönség!”

Valamennyi mérkőzését az őszi idényben is idegenben játszotta a II. ligás szenci labdarúgócsapat. Mégpedig azért, mert a KOBA-stadion átépítése miatt ezúttal Pöstyénben (ezt megelőzően Diószegen) volt az együttes ideiglenes otthona.

A KOBA futballistái több bravúros győzelmet is arattak az őszi idénybenÖrzsik Ödön felvételeEnnek ellenére nem szerepelt rosszul a gárda, hiszen az első felvonást követően az előkelő ötödik helyen tanyázik, mindössze hét ponttal gyűjtött kevesebbet, mint az éllovas besztercebányai tizenegy. Amennyiben bővítenék az I. liga mezőnyét, Jozef Valovič edző legénységének minden esélye megvan, hogy jövőre az élvonalban folytassa.

Erik Bogdanovský irányításával kezdte az idei pontvadászatot a KOBA, ám a kassai trénert a 6. fordulót követően menesztették, a hivatalos jelentésben viszont az állt: a felek közös megegyezéssel bontották fel a szerződést. Daniel Bartko elnök-tulajdonos azt szerette volna, ha – két év után ismét – Jozef Prochotský ül le a kispadra, ám a Trencsénből száműzött edző meggondolta magát, s nemet mondott. Ladislav Molnárral (Újpesten kötöttek útilaput a talpa alá) sem egyeztek meg a szenciek, ő inkább a Dubovát választotta. A Podbrezová elleni „hazai” meccsen Stanislav Koch csapatvezető irányította az együttest, amely 2:1 arányban nyert. Egy nappal a pöstyéni siker után Jozef Valovičot nevezték ki vezetőedzőnek.

– Tisztában voltam azzal, hogy a klubelnök mindig merész terveket szövöget, s addig nem nyugszik, amíg a csapat vissza nem kerül az I. ligába. Mivel szeretem a kihívásokat, azonnal elfogadtam az ajánlatot. Felettébb rosszul sikerült a bemutatkozásom, hiszen 1:0-ra kikaptunk a hernádcsányiak otthonában, majd jött az újabb bukfenc, a pöstyéni 3:2-es vereség a dévényiektől. Ezt követően azonban magunkra találtunk, és több bravúros eredményt értünk el. Megleckéztettük az éllovas licsérdieket, valamint az ugyancsak az élvonal felé kacsingató rimaszombatiakat. Dunaszerdahelyen viszont nagyon rosszul játszottunk, már-már úgy tűnt, megszakad a jó sorozatunk, a hosszabbításban azonban szerencsénk volt és kiegyenlítettünk – magyarázta a tréner.

Az őszi idény hajrájában az éllovas besztercebányaiak ellen szakadt meg a szenciek veretlenségi szériája, ám egy héttel később, Homonnán sikerült kiköszörülniük a csorbát. Mindent összevetve: bizakodva várhatják a márciusban kezdődő visszavágó sorozatot.

– Nagyon hiányzott a hazai közönség, ha a KOBA-stadionban fogadhattuk volna ellenfeleinket, akkor – egészen biztos – öt ponttal többet gyűjtöttünk volna, s teljes mértékben elégedett lennék. A környező falvakban edzettünk, így naponta 40-50 percet buszoztunk. A téli hónapokban a műfüves pályánkon tréningezünk majd. Amennyiben bővítik a csapatok számát az élvonalban, hét-nyolc együttes is pályázhat a feljutásra. Ebben az esetben hatalmas harc várható – mondta Jozef Valovič.

Egyelőre még nem tudják a szenciek, milyen kerettel vágnak neki a tavaszi idénynek, ugyanis a vendégjátékosoknak november végéig kell dönteniük. A szakvezetés úgy tervezi, hogy 3-4 tapasztalt futballistát igazolnának le a téli alapozás kezdete előtt. Ezen a héten pihennek a KOBA labdarúgói, majd hétfőtől egy hónapon át átmozgató edzéseket végeznek, az erőnléti tréningek január elején rajtolnak. Az már szinte biztos, hogy tavasszal nem Pöstyénben játssza hazai meccseit a szenci csapat. Jozef Valovič Nagyfödémest és Jókát említette...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?