Hiánycikk a tapasztalat Szencen

A II. labdarúgóliga nyugati csoportjában szereplő szenciek pocsék őszt tudhatnak maguk mögött, a csapat az utolsó előtti helyen zárta az őszi idényt.

A II. labdarúgóliga nyugati csoportjában szereplő szenciek pocsék őszt tudhatnak maguk mögött, a csapat az utolsó előtti helyen zárta az őszi idényt. A játékosok bizonytalanok a saját sorsukat és a klub jövőjét illetően, s a vezetőség sem tudja őket mivel biztatni.

A szenciek szombaton hazai pályán szenvedtek 5:3-as vereséget a Borčice ellen a Doxxbet Liga nyugati csoportjának utolsó őszi fordulójában, és csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a sereghajtó nagyszombati juniorcsapatot.

Andrej Štellár vezetőedző felemásra értékelte az őszi szezont: „Sok a fiatal játékos a keretben, úgy gondolom, hogy a tapasztalatlanság volt a legnagyobb problémánk a szezon során. Elsősorban az idegenbeli mérlegünkkel vagyunk elégedetlenek, mert csak két pontot tudtunk szerezni. Ami viszont pozitívum, hogy a fiataljaink értékes tapasztalatokkal gazdagodtak, és volt több olyan hazai meccs is, például a Nitra vagy a Nové Mesto elleni összecsapás, amikor kifejezetten jól játszottak.”

Štellár nem kívánt reagálni a hangokra, miszerint az is kétséges, hogy a szenciek nekivágnak-e a tavaszi szezonnak: „Még két hétig fogunk edzeni, aztán a játékosok szabadságra mennek. Az év eleji felkészülésre pedig már kész a tervünk.”

A csapatnál uralkodó viszonyokról megkérdeztük a csapat két fiatal, nagyfödémesi származású játékosát, Winkler Márkot és Prágai Györgyöt. „A hangulat nem a legjobb, ami abból adódik, hogy az utolsó előtti helyen állunk, és nem tudjuk, mi vár ránk a jövőben – árulta el a 20 éves Winkler Márk. – A vezetőség nem tud nekünk konkrétumot mondani, minden azon múlik, hogy találnak-e megfelelő szponzort.”

A szenci klub a közelmúltban szorosan együttműködött a DAC-cal, a sárga-kékek klubvezetése azonban a 2015/16-os idény előtt már jelezte, főleg a B és a C csapatra fog összpontosítani, ezáltal a szenciek nehezebb helyzetbe kerültek.

Winkler arról is beszélt, hogy a bizonytalan szituáció miatt az együttes nem teljesített olyan jól ősszel, mint amire egyébként képes lenne: „Ez a csapat többre hivatott a 11. helynél. Biztos vagyok benne, hogy ha a jelenlegi keret megmaradna, akkor két év múlva akár a feljutásért is játszhatnánk.”

Winkler a szezon elején általában csereként lépett pályára, később alapemberré vált a védekező középpályás pozíciójában, de szükséghelyzetben irányítót is játszott. „Jelenleg a legtöbb játékos már kifelé kacsingat, mert nem szeretne Szencen maradni. Én sem vagyok biztos benne, hogy maradok, mivel januárban lejár a szerződésem” – mondta a fiatal futballista.

Csapattársának, a 19 éves Prágai Györgynek szintén csak az őszi szezonra szól a szerződése. Prágai arról beszélt, hogy már a nyáron sem volt jó a hangulat: „Már kezdetben sem működött az összetartás, két részre szakadt a csapat: fiatalokra és idősebbekre. A legtöbb fiatalnak nem volt elég tapasztalata, és néhány kivétellel nem kaptak elég lehetőséget a bizonyításra.”

Prágai jelenleg bokaszalag-szakadásból lábadozik, és ő sem tudja, mi vár rá tavaszi szezonban: „Egyelőre az a legfontosabb számomra, hogy minél hamarabb felépüljek és játsszak, mert a tapasztalat az, ami előbbre visz. Ha jóra fordulnak a dolgok Szencen, akkor mindenképp maradok. Már 11 évet húztam le itt, tehát nem szívesen váltanék.”

Prágai végül hozzátette, hogy ennek ellenére jelenleg nem a maradás a legvalószínűbb forgatókönyv, így több csapattársával egyetemben nem tehet mást, minthogy más csapatok hívását várja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?