Hétvégi focitornák

<p>Hol lesznek focitornák a hétvégén?</p>

41. Medves Kupa Medveshidegkúton

Medveshidegkút. Negyvenegyedik alkalommal indul útjára holnap a labda a Medves Kupán. „1972-től minden évben Medvesalja valamelyik községében július közepén vagy végén zajlik a focitorna. Idén Medveshidegkút lesz a házigazda, a hazaiak ellenfelei a tajtiak, az óbástiak és az újbástiak lesznek. A tajtiak és az újbástiak a torna esélyesei” – tájékoztatta lapunkat Mede Szabolcs. A nyitómeccs 12.30-kor, a döntő 17.30-kor várható. (jmk)

 

Holnap Jányokon is esti döntő

Jányok. Hagyományos labdarúgótornára hívták meg a környékbeli települések csapatait a jányokiak. „Nem minden évben rendezünk, ezért nincs sorszáma a mérkőzéssorozatnak, és nevet sem adtunk neki. A felkészülés jegyében zajlik. Van pár új játékosunk, szeretnénk kipróbálni, s gondolom, ezzel így vannak az ellenfelek is – mondta lapunknak Berner Lajos, a jányokiak klubelnöke. – 15 órakor a IV. ligás illésházaiak a II. osztályban szereplő csákányiakkal találkoznak, két órával később pedig két területi első osztályban futballozó csapat, a hazai és a csallóközcsütörtöki csap össze. A döntőt – akárcsak múlt héten Nagymagyaron – este kilenckor villanyfénynél rendezzük.” (jmk)

 

Besei és bajtai vendég Nagysallón

Nagysalló. Ötödször rendez nyári focitornát a nagysallói 4FC. „Tavaly elmaradt, idén újra lesz, tehát folytatódik a hagyomány. A lévai területi bajnokság III. osztályában futballozó csapatunk két ellenfelet hívott a szombati mérkőzéssorozatra: az azonos csoportban játszó beseieket és az Érsekújvári járást képviselő bajtaiakat – tájékoztatta lapunkat Kiss Sándor, a 4FC klubtitkára. – Azért szervezzük a tornát, hogy év közben legyen miből léteznünk. Birkagulyás, tombola és tizenegyesrúgó-verseny vár a közönségre. Sok nézőt és jó focit várunk. A szórakozás a lényeg, mindegy, hogy ki nyer.” Az első mérkőzés 13 órakor kezdődik. (jmk)

 

Sliačan-torna Hontfüzesgyarmaton

Hontfüzesgyarmat. Kilencedszer rendezik meg szombaton az alig 600 lakosú községben a fiatalon elhunyt labdarúgó tiszteletére a Sliačan Richárd Emléktornát. Az immár IV. ligás hontfüzesgyarmatiakon kívül a garamszentgyörgyiek, Magyarországról pedig a Balassagyarmat és a Fővárosi Vízművek indul. „Elképzelhető, hogy szabadságolások miatt foghíjas csapatok lépnek pályára, ám remélem, a nézőket így is magával ragadja majd a labdarúgók teljesítménye. A kemény edzések után szükség van az összeszokottság erősítésére és az egységes játékmód gyakorlására” – nyilatkozta lapunknak Karol Pilinský hontfüzesgyarmati edző. (áb)

 

Újra hazai siker Paláston?

Palást. Az 5. ifj. Szabó László Emléktornára kerül sor vasárnap az Ipolyság közelében fekvő település sportpályáján. „Eddig minden évben tornagyőztesként végeztünk, s idén sem kívánjuk elszalasztani a végső sikert ígérő lehetőséget. Alaposan megfiatalított csapatunknak szüksége van a tapasztalatszerzésre” – közölte Marek Križan palásti klubelnök. A rendezők ezúttal a felsőtúriakon és a nagytúriakon kívül a területi bajnokság III. osztályának idei bajnokát, a felsőszemerédi gárdát hívták meg. (áb)

 

Nemzetközi négyes torna Kisújfalun

Kisújfalu. Az érsekújvári területi bajnokság II. osztályában szereplő kisújfaluiak ötödször bonyolítják le szombaton a nemzetközi négyes tornát, amelyen a vendéglátókon kívül a bélaiak, a búcsiak és a mezőfalvaiak mérik össze tudásukat. „A harmadik helyért zajló meccs előtt két, tizenegy évesekből álló együttes játszik bemutató mérkőzést. Bizonyára sokan bekapcsolódnak a tizenegyesrúgó-versenybe is” – tájékoztatott Fűri Imre, a kisújfaluiak klubtitkára és edzője. (áb)

 

Vasárnap nyári torna Madaron

Madar. Egyéves kihagyás után ismét lesz kupanap Madaron, ezúttal először nyári focitorna néven. Vasárnap a vendéglátókon kívül az ugyancsak a területiben szereplő hetényiek, valamint az V. ligás komáromszentpéteriek és csallóközaranyosiak csatáznak a trófeáért. „Egy-egy kapust, középpályást és csatárt is tesztelünk, a kiszemelt játékosok a múlt heti hetényi tornán is jó benyomást tettek ránk. Szurkolóinknak szeretnénk megköszönni, hogy az elmúlt idényben is mögöttünk álltak, akár otthon, akár idegenben léptünk pályára” – utalt a torna jelentőségére Rontó Zsolt madari klubelnök. (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?