Sport

Hétszáz néző Hontfüzesgyarmaton

Hontfüzesgyarmat | Hat évvel ezelőtt még a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában viaskodott a két csapat, jelenleg viszont a lévai területi bajnokság Meva Sport VI. liga első két helyét birtokolják. A hétvégi összecsapás a vendég zselíziek 4:1-es győzelmével végződött.
Ábel Gábor

2019. április 24. 11:15

Élcsapatok játszottak a lévai területi bajnokság VI. ligájában ⋌(Vanek Lajos felvétele)

Több mint hétszáz szurkoló volt kíváncsi a mérkőzésre, már a tizedik perc világított az eredményjelzőn, amikor még hosszú sor kígyózott a pénztárablaknál. Voltak, akik nosztalgiázni jöttek, a legtöbben azonban friss fociélményre vágytak.


Az első helyzetre a 13. percig kellett várniuk a nézőknek, amikor Dobiaš Milan, a vendégek fürge szélsője a kapusról kipattant labdát közelről könyörtelenül besodorta a hálóba. Nem sokkal később Tomáš Čík követte játékostársa példáját, és a kapuba pörgetett. Ezt követően a hazaiak is feleszméltek, ám Lukáš Páchnik, Vladimír Horský és Ján Adami lövései sorra célt tévesztettek. A félidei szünet előtt Marek Janček bombája megpattant Herceg Mário lábán, és a vendéglátók szépítettek. Aztán Martin Frtús bizonyíthatta képességeit, a kapus Dulai Gábor és Dobiaš Milan próbálkozását fülelte le. Nagyon sokan már elkönyvelték az első játékrész végeredményét, amikor Dobiaš szabadrúgásból szerzett elegáns vendéggólt.


Fordulás után a vendégek kicsit visszavettek az iramból, nagyrészt a hontfüzesgyarmatiaknál volt a labda, akik több helyzetet is kidolgoztak. Az 50. percben Adami nyugodtan eldönthette volna, hogy melyik sarokba lövi a labdátt, ám mellé durrantott. Öt percre rá Dobiaš nyargalt el a jobb oldalon, és az egykoron a III. ligás nagyölvedieknél és a garamkálnaiaknál is megfordult labdarúgó erős lövése a hosszú sarokban kötött ki. Ezt követően Rotík Szebasztián hívta fel magára a figyelmet, gyakorlatilag a fél pályát végig gyalogolta, a hazai hálóőr azonban virtuóz mozdulattal hárított. A véghajrában a vendéglátók tűntek veszélyesebbnek, a csereként beállt Jakub Guláš és Kačmárik Attila, valamint Milan Chudý és Horský lövése és fejese volt pontatlan, vagy Ľubomír Straňák kapus takarított.
A zselíziek győzelmükkel pontszámban beérték a hontfüzesgyarmatiakat, és jobb gólarányuknak köszönhetően listavezetőként folytathatják a küzdelemsorozatot.
„Hibát hibára halmoztunk, hiába figyelmeztettem az öltözőben védenceimet, hogy az ellenfél hosszú keresztlabdákkal fog próbálkozni. Mind a négy gól súlyos védelmi hibákból született, és elkerülhető lett volna. Igaz, hogy kénytelen voltam nélkülözni az eltiltott, vagy sérült Denis Páchnikot, Lukáš Kováčikot és Martin Baniart. A második félidőben jobbak voltunk a vetélytársunknál, de a góllövéssel hadilábon álltunk. Hiába, akadnak rossz napok is. Ráadásul a tartalékkapussal kellett kezdenünk a meccset, ám ő is megsérült, és mezőnyjátékos lépett a helyére” – szomorkodott Karol Pilinský hontfüzesgyarmati edző.
„Színvonalas, tetszetős küzdelmet élvezhetett a szép számú nézősereg. Észlelhető volt, hogy a táblázat első két helyezettje lépett pályára. Egy-két góllal mindenféleképpen jobbak voltunk ellenfelünknél, amelyet köszönet illet a sportszerűségért. Tovább harcolunk az V. ligába való kerülésért” – nyomatékosította Sokol László zselízi klubelnök.
A szövetség is figyelmes volt, ugyanis a találkozó vezetését arra a huszonnégy esztendős Kišš Bálintra bízta, aki II. ligás mérkőzéseken fújja a sípot, és nemsokára Fortuna ligás párharcokon is szerephez jut. Segítői pedig IV. és V. ligás bírók voltak. A játékvezetői trió tökéletesen látta el feladatát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A NATO és a kelet-európai rendszerváltások 1988‒1991

Megkezdte a felkészülést a DAC, Kalmár egyelőre marad

Nánára került a Jókai Napok fődíja

Az SNS nem megy bele a nyelvtörvény módosításába

Végre közelről is láthatjuk Meghan hercegné és Harry herceg kisfiát!

Čaputová fogadásán Ján Kuciak és Martina Kušnírová szülei is jelen voltak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?