Sport

Hétszáz néző Hontfüzesgyarmaton

Hontfüzesgyarmat | Hat évvel ezelőtt még a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában viaskodott a két csapat, jelenleg viszont a lévai területi bajnokság Meva Sport VI. liga első két helyét birtokolják. A hétvégi összecsapás a vendég zselíziek 4:1-es győzelmével végződött.
Ábel Gábor

2019. április 24. 11:15

Élcsapatok játszottak a lévai területi bajnokság VI. ligájában ⋌(Vanek Lajos felvétele)

Több mint hétszáz szurkoló volt kíváncsi a mérkőzésre, már a tizedik perc világított az eredményjelzőn, amikor még hosszú sor kígyózott a pénztárablaknál. Voltak, akik nosztalgiázni jöttek, a legtöbben azonban friss fociélményre vágytak.


Az első helyzetre a 13. percig kellett várniuk a nézőknek, amikor Dobiaš Milan, a vendégek fürge szélsője a kapusról kipattant labdát közelről könyörtelenül besodorta a hálóba. Nem sokkal később Tomáš Čík követte játékostársa példáját, és a kapuba pörgetett. Ezt követően a hazaiak is feleszméltek, ám Lukáš Páchnik, Vladimír Horský és Ján Adami lövései sorra célt tévesztettek. A félidei szünet előtt Marek Janček bombája megpattant Herceg Mário lábán, és a vendéglátók szépítettek. Aztán Martin Frtús bizonyíthatta képességeit, a kapus Dulai Gábor és Dobiaš Milan próbálkozását fülelte le. Nagyon sokan már elkönyvelték az első játékrész végeredményét, amikor Dobiaš szabadrúgásból szerzett elegáns vendéggólt.


Fordulás után a vendégek kicsit visszavettek az iramból, nagyrészt a hontfüzesgyarmatiaknál volt a labda, akik több helyzetet is kidolgoztak. Az 50. percben Adami nyugodtan eldönthette volna, hogy melyik sarokba lövi a labdátt, ám mellé durrantott. Öt percre rá Dobiaš nyargalt el a jobb oldalon, és az egykoron a III. ligás nagyölvedieknél és a garamkálnaiaknál is megfordult labdarúgó erős lövése a hosszú sarokban kötött ki. Ezt követően Rotík Szebasztián hívta fel magára a figyelmet, gyakorlatilag a fél pályát végig gyalogolta, a hazai hálóőr azonban virtuóz mozdulattal hárított. A véghajrában a vendéglátók tűntek veszélyesebbnek, a csereként beállt Jakub Guláš és Kačmárik Attila, valamint Milan Chudý és Horský lövése és fejese volt pontatlan, vagy Ľubomír Straňák kapus takarított.
A zselíziek győzelmükkel pontszámban beérték a hontfüzesgyarmatiakat, és jobb gólarányuknak köszönhetően listavezetőként folytathatják a küzdelemsorozatot.
„Hibát hibára halmoztunk, hiába figyelmeztettem az öltözőben védenceimet, hogy az ellenfél hosszú keresztlabdákkal fog próbálkozni. Mind a négy gól súlyos védelmi hibákból született, és elkerülhető lett volna. Igaz, hogy kénytelen voltam nélkülözni az eltiltott, vagy sérült Denis Páchnikot, Lukáš Kováčikot és Martin Baniart. A második félidőben jobbak voltunk a vetélytársunknál, de a góllövéssel hadilábon álltunk. Hiába, akadnak rossz napok is. Ráadásul a tartalékkapussal kellett kezdenünk a meccset, ám ő is megsérült, és mezőnyjátékos lépett a helyére” – szomorkodott Karol Pilinský hontfüzesgyarmati edző.
„Színvonalas, tetszetős küzdelmet élvezhetett a szép számú nézősereg. Észlelhető volt, hogy a táblázat első két helyezettje lépett pályára. Egy-két góllal mindenféleképpen jobbak voltunk ellenfelünknél, amelyet köszönet illet a sportszerűségért. Tovább harcolunk az V. ligába való kerülésért” – nyomatékosította Sokol László zselízi klubelnök.
A szövetség is figyelmes volt, ugyanis a találkozó vezetését arra a huszonnégy esztendős Kišš Bálintra bízta, aki II. ligás mérkőzéseken fújja a sípot, és nemsokára Fortuna ligás párharcokon is szerephez jut. Segítői pedig IV. és V. ligás bírók voltak. A játékvezetői trió tökéletesen látta el feladatát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Döntetlenezett a DAC a nagymihályiak ellen

Törékeny lelkű tinik az összeomlás szélén

Illegális bevándorlókat fogtak Párkányban

Videón, ahogy két kamion frontálisan ütközik Kecskemétnél

Négyezer embert kellett kitelepíteni Gran Canarián az erdőtűz miatt

Meggyilkoltak egy 38 éves nőt Rimaszombatban, a feltételezett elkövető is meghalt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?