Henke Larsson a Barcáé

Barcelona/Lisszabon. Miután túljutott a kötelező orvosi vizsgálatokon, és azok megfelelő eredménnyel zárultak, így minden akadály elhárult az elől, hogy Henrik Larsson az FC Barcelona játékosa legyen. A Celtictől érkező 32 éves, 78-szoros válogatott svéd támadó – aki az Eb-n 3 gólt lőtt – egyéves szerződést kötött a katalán klubbal.

Henrik Larsson (középen) remek formában játszott az Eb-nReuters-felvételKluivert ingyen távozhat

Könnyen elképzelhető, hogy az 1998 óta az FC Barcelonát erősítő Patrick Kluivert lelépési díj nélkül lesz az Atlético Madrid labdarúgója. A katalánok elvileg 1,2 millió dollárt kérhetnének a holland válogatott csatáráért, de még ezt is elengedik, hogy a korábbi kulcsember mindenképpen távozzon. Ez viszont meghiúsulhat, mert spanyol lapértesülések szerint a fővárosiak nem szeretnének magas fizetést adni a 29 éves futballistának.

Kikosarazta Abramovicsot

Az FC Barcelona vezetői joggal bízhatnak abban, hogy a portugál válogatott irányítója, a brazil származású Deco is csapatuknál folytatja pályafutását, ugyanis ügynöke szerint a középpályás az ő ajánlatukat részesíti előnyben. Jorge Mendes egy portugál rádiónak adott nyilatkozatában jelentette ki, hogy Deco több más klub érdeklődése ellenére a katalán sztáregyüttessel szeretne szerző-dést kötni. Spanyol lapértesülések szerint a 26 éves futballistáért 20 millió eurót kér csapata. Decóért a Chelsea is konkrét ajánlatot tett korábban, sőt többen biztosra vették Londonba költözését, mert a következő szezontól az a Jose Mourinho irányítja az együttest, akivel a Portónál sikert sikerre halmozott.

Miért buktak el a nagyok?

Az öt legnagyobb európai futballnemzet most annak a levét issza az Eb-n, hogy bajnokságaikban túl sok a külföldi játékos – vélekedik Lars-Christer Olsson, az UEFA főigazgatója. – Ha rengeteg a légiós, akkor nagyon nehéz megtalálni a megfelelő futballistát a posztokra – jegyezte meg. Szavait tényekkel támasztotta alá: Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Anglia és Németország közül egyik sem jutott a kontinenstorna elődöntőjébe, míg olyan közepesen jegyzett válogatott, mint Portugália, Hollandia, Görögország és Csehország igen.

Trezeguet is köpött

Az The Sun azzal állt elő, hogy David Trezeguet a görögök elleni meccsen leköpte a volt szövetségi kapitányt, Jacques Santinit. Mint ismeretes, Trezeguet-t a mérkő-zésen lecserélte Santini, és a The Sun most egy olyan felvétellel állt elő, amelyiken – szerinte – a csatár a kapitány irányába köp. A felvétel alapján nehéz eldönteni, hogy valóban köpött-e Treze-guet, az is elképzelhető, hogy csak az angol bulvárlap szenzációhajhászásáról van szó. (mti)

Sven-Göran Eriksson keres a legjobban

Lisszabon. Egy nemrég közzétett lista alapján az Európa-bajnokságon szereplő – vagy már elbúcsúzott – csapatok szakvezetői közül Sven-Göran Eriksson, az angol válogatott svéd szövetségi kapitánya keresi a legtöbbet. Eriksson óriási fölénnyel veri a mezőnyt, hiszen évi négymillió fontot kap az angol szövetségtől. A képzeletbeli dobogó második fokára a kiesés után már lemondott német Rudi Völler állhat fel 1,9 millió fontos fizetésével, míg a bronzérmes Luis Felipe Scolari, a házigazda portugál csapat brazil trénere lett 1,1 millió fonttal. Érdekesség, hogy Karel Brückner, a cseh csapat vezetőedzője mindössze 70 ezer fonttal gazdagodik évente, míg a csoportküzdelmek után búcsúzó olasz válogatott távozó szakvezetője, Giovanni Trapattoni számláját évi 1,1 millió gyarapította. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?