Helyzetparádé egy góllal - a szlovák-norvég képekben

Zsolna |

<p>Vereséggel kezdte vb-felkészülési mérkőzéssorozatát Szlovákia labdarúgó-válogatottja: helyzetekben bővelkedő találkozón Moldsgred góljával kikapott Norvégiától.</p>

Váratlanul sok helyzet alakult ki mindkét kapu előtt a mérkőzés folyamán. A szlovák csapat igyekezett adogatni, de a tizenhatos előtt a keménykötésű skandináv védők sorra nyerték a párharcokat. Az első ordító helyzet Štrba előtt adódott, de a görögországi légiós az ötösön nem találta el a labdát.

Utána Mucha percei következtek: a szlovák kapus előbb egy beívelésnél mentett, majd a kipattanó labdából megeresztett lövést is hárította. Legközelebb pedig már szerencséje is volt, mert a kapufa mentett helyette. A szlovákok sem voltak veszélytelenek: a félidő közepén Karhan erős lövése szállt mellé. Utána háromszor is gólt szerezhetett volna a vendéglátó csapat: előbb a gólvonalról mentett az egyik norvég védő, majd Štrba fejesét védte bravúrral Knudsen, s végül egy beívelés pattant a norvég kapufára.

Szünet után felpörgette a játékot a szlovák csapat, nyomás alá került a norvég kapu, de gól nem lett belőle. Közben Jendríšek alig maradt le egy begurításról, Hološko pedig magasan fölé lőtt. A 67. percben dőlt el a találkozó sorsa: Ďuricáról lefordult az egyik norvég, lövését azonban védte Mucha, ám a kipattanó labdát Moldskred a hálóba vágta – 0:1. (ú, st)

Góllövő: Moldskred (67.). Játékvezető: Nijhuis (holland), 9 756 néző. Sárga lap: Björn Helge Riise.

SZLOVÁKIA: Mucha–Pekarík (84. M. Petráš), Zd. Štrba (74. Kopúnek), J. Ďurica, Zabavník–Karhan–Jendrišek, Sapara (71. Stoch), Hamšík (84. Kozák), Weiss (77. Švento)–Vittek (61. Hološko).

NORVÉGIA: Knudsen–Högli, Wähler, Hangeland (74. Demidov), J. A. Riise–Hauger–Moldskred (85. Ruud), B. H. Riise (62. Sklelbred), Grindheim (90.+ Tettey), Pedersen–Braaten (62. Huseklepp).

(Fotók: SITA, SITA/AP, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?