Heidum lesz a magyar zászlóvivő

<p>Kijelölték a magyar olimpiai csapat szocsi zászlóvivőjét: Borkai Zsolt Heidum Bernadett rövidpályás gyorskorcsolyázót javasolta, s ezzel mindenki egyetértett. Továbbra sem dőlt el, ott lehet-e a szlovák hokis Marián Gáborík az olimpián.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ötkarikás hírekből szemezgettünk.

Taps Heidumnak

A rövidpályás gyorskorcsolyázó Heidum Bernadett viszi a magyar zászlót a szocsi téli olimpia pénteki megnyitóján. Borkai Zsolt MOB-elnök erre vonatkozó előterjesztését a síelők egyhangúlag támogatták, és a korcsolyázók is „hatalmas taps közepette mondtak igent”.

A 25 éves Heidum Európa-bajnok, hatszoros Eb-ezüst és hatszoros Eb-bronzérmes, emellett tavaly második lett az Universiadén. Négy éve Vancouverben tagja volt az ötödik helyezett váltónak.

Kórházban a favorit

Kulcscsonttörést szenvedett Torstein Horgmo norvég síakrobata, aki éremesélyekkel indulhatott volna Szocsiban. A norvég csapat vezetője, Thomas Harstad elmondta: a Krasznaja Poljana-i Rosa Hutor Extrémparkban tartott tegnapi edzésen Horgmo nagyot esett a felső testére, és úgy megsérült, hogy kórházba kellett szállítani.

Egy ír versenyző, Seamus O'Connor arra panaszkodott, hogy a pálya nagyon veszélyes, és megkérte társait, erre ők is hívják fel a szervezők figyelmét.

A 26 éves Horgmo az olimpián most debütáló úgynevezett slopestyle, „lejtő stílus”, azaz trükkös akadályverseny egyik favoritja. A norvég síakrobata 2008 óta minden évben első vagy második lett az extrém sportok vb-jén: tavaly, 2011-ben és 2008-ban arany-, 2012-ben, 2010-ben és 2009-ben pedig ezüstérmes volt.

Marcel Hossa elutazik Szocsiba

A szlovák jégkorong-válogatott támadója, Marcel Hossa elutazik szerdán a csapattal Szocsiba, de az csak ott dől el, hogy tényleg pályára léphet-e az ötkarikás játékokon. A Dinamo Rigát erősítő Hossának a bal térdében sérült a keresztszalagja, amikor a Habarovszk elleni meccsen Ilsat Biljalovval ütközött. Az eset január 19-én történt, az orvosok akkor legalább kéthetes pihenőt javasoltak Hossának.

A rehabilitáció után Hossa tegnap először edzhetett jégen, de a válogatott esti felkészülési meccsén az extraliga legjobbjai ellen nem lépett pályára.

Gáborík még bizonytalan

A kulcscsonttörés után lábadozó Marián Gáborík sorsa is bizonytalan még: a Columbus szlovák támadója az olimpiáig már nem lép pályára klubcsapatában, bár már bekapcsolódott az edzésekbe.

„A hét második felében már okosabbak leszünk, játszhat-e Gáborík Szocsiban” – nyilatkozta Tomáš Štulajter, a szlovák válogatott szóvivője.

Az Európában játszó hokisok különítménye szerdán délután utazik az olimpia színhelyére, a csapattal tartanak a tartalékok is. Az NHL-esek később csatlakoznak az együtteshez. (MTI, TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?