HC DAC: rajtol a Iuventa elleni döntő

hcdac20220512

Története második hazai döntőjére készül a HC DAC női kézilabdacsapata, amely vasárnap (17.30) Nagymihályban lép pályára a két győzelemig tartó sorozat első meccsén.

A MOL Liga idei győztese és harmadik helyezettje vívta tavaly is a szlovákiai döntőt. Akkor ugyancsak két győzelmet kellett elérni a miniszéria megnyeréséhez. Ezt a keletiek az első két meccsen be is húzták (26:22, 33:30), azaz a dunaszerdahelyiek egyúttal a klubtörténet első döntőbeli sikeréért is hajtanak az idei kiírásban.

„Mindent meg fogunk tenni a sikerért, de tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz meccsek előtt állunk – fogalmazott lapunknak Bízik Réka, a HC DAC válogatott balszélsője. – A nagymihályiak lendületben vannak, megnyerték a bajnokságot. Összeszokott csapatuk van, ráadásul náluk kezdünk. Nem hiszem, hogy a döntő előtt elő tudnánk húzni valami újat, de egy jó játékkal biztos, hogy meglepnénk őket. Ebbe csak kevés technikai hiba fér bele részünkről, jó védekezésből kiinduló támadásokkal.”

A 13-szoros szlovák aranyérmes elleni receptet mindenesetre ismerik a dunaszerdahelyiek: az alapszakaszban ugyanis az első, 31:17-es vereség után februárban 27:26-ra legyőzték őket – ez volt a Iuventa egyetlen bajnoki veresége az idényben. S emellett a Szlovák Kupa nemrégi fináléjában is kiélezett meccset vívott egymással a két csapat, a nagy esélyes nagymihályiak csak 23:21-re verték az akkor még tartalékosan felálló sárga-kékeket. „A kupameccs előtt a Most elleni rangadóra hegyeztük ki a csúcsformát, ezért romlott le a teljesítményünk a HC DAC ellen. A bajnokságban pedig a közvetlenül a Covid miatti kényszerszünet után kaptunk ki tőlük – olvasható Ján Beňadik vezetőedző kissé fölényesnek ható nyilatkozata klubja honlapján. – A döntő biztosan izgalmasabb lesz, mint a Stupava elleni előző körös párharc volt.”

Azt a toronymagas esélyes simán hozta (47:13 és 36:15), ellenben a másik ágon szoros küzdelemre számított a közvélemény. Ennek ellenére a dunaszerdahelyiek 2:0-ra nyerték a sorozatot (27:23, 29:23). „Úgy tűnhet, hogy könnyedén nyertünk, de nem így volt, mindkét meccsen hatalmasat kellett küzdenünk. A vágsellyeiek az első vereség után nagyon meg akarták mutatni, hogy le tudnak minket győzni, így stresszesebbek voltak. Elkezdtek kapkodni és hibát hibára halmozni. Ennek ellenére belülről eszméletlen nehéznek tűntek a találkozók” – elevenítette fel az elődöntős sorozatot Bízik Réka.

Visszatérve a fináléhoz: az első, vasárnapi meccs után jövő szerdán (18.00) rendezik a dunaszerdahelyi találkozót, az esetleges harmadik mérkőzésre május 21-én, szombaton kerülne sor Nagymihályban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?