HAVAS., JEGES PÁLYÁKRÓL JELENTIK

Pozsony. A karácsonyi szünet után a hét végén ismét beindult a pontvadászat a sí világkupákban. A női alpesi versenyzők az osztrák Semmeringen, a férfiak az olasz Bormióban mérték össze erejüket. Megkezdődött a síugró négysáncverseny is, a németországi Oberstdorfban hazai siker született.

Pozsony. A karácsonyi szünet után a hét végén ismét beindult a pontvadászat a sí világkupákban. A női alpesi versenyzők az osztrák Semmeringen, a férfiak az olasz Bormióban mérték össze erejüket. Megkezdődött a síugró négysáncverseny is, a németországi Oberstdorfban hazai siker született.

SĺUGRÁS

Oberstdorfban nehéz körülmények vártak az immár 51. négysáncverseny résztvevőire, hisz szombaton a selejtezőre zuhogó esőben került sor, tegnap pedig a változó szél nehezítette az ugrók dolgát. A győzelmet a hazai szurkolók nagy örömére a 28 esztendős német Sven Hannawald szerezte meg, aki zsinórban ötödik viadalát nyerte a négysáncversenyen, hiszen tavaly mind a négy rendezvényen az első helyen végzett. Másodikként az idei Világ Kupában vezető osztrák Martin Höllwarth végzett a finn Ahonen előtt. Szombaton a selejtezőben két szlovák ugró is bemutatkozott, ám sem Martin Mesík, sem Dušan Oršula nem tudott bejutni a legjobb ötven közé. A négysáncverseny következő állomáshelye újév napján Garmisch-Partenkirchen lesz.

EREDMÉNYEK – Oberstdorf: 1. Hannawald (német) 263,1 (125,5+119 m), 2. Höllwarth (osztrák) 257,7 (122,2+119), 3. Ahonen (finn) 257,5 (124+118,5). A Világ Kupa állása: 1. Höllwarth 549, 2. Ahonen 487, 3. Pettersen (norvég) 410 pont.

ALPESISĺ

Bormióban az idei VK-sorozat 5. férfi lesiklóversenyét nagy meglepetésre az amerikai Daron Rahlves nyerte három osztrák versenyző előtt. A nagyon nehéz, jeges pályán nem sikerült a Világ Kupában vezető osztrák Eberharter visszatérése, röviddel a cél előtt kihagyott egy kaput, és feladta a versenyt. Több versenyző bukott, köztük a norvég Aamodt is, aki azonban a jelentések szerint nem szenvedett komolyabb sérülést.

EREDMÉNYEK – Bormió, férfi lesiklás: 1. Rahlves (amerikai) 2:01,42, 2. F. Strobl +0,18, 3. Trinkl (osztrákok) +0,24. A VK állása: 1. Eberharter (osztrák) 548, 2. Miller (amerikai) 478, 3. Defago (svájci) 394 pont.

Semmeringen a nők szombaton óriás-műlesiklásban, tegnap délután műlesiklásban küzdöttek a VK-pontokért. A szombati verseny főszereplője az olasz Karen Putzer volt, aki idei harmadik győzelmét aratta és maga mögé utasította az összetett verseny élén álló horvát Janica Kostelićet is.

EREDMÉNYEK – Semmering, női óriásműlesiklás: 1. Putzer (olasz) 2:11,10, 2. Kostelić (horvát) +0,37, 3. Karbon (olasz) és Hosp (osztrák) +0,69. Az összetett verseny állása: 1. Kostelić 855, 2. Putzer 519, 3. Dorfmeister (osztrák) 460 pont. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?