Hatodikok lettek a komáromi röplabdázók

komáromi röplabda

A hatodik helyen zárt a komáromi férfi-röplabdacsapat az extraligában, miután a hétvégén az 5. helyért zajló sorozat második meccsén hazai pályán kikaptak az eperjesiektől, ezzel 2:0-ra a kelet-szlovákiaiak nyerték a szériát.

A Duna-parti együttesnek ez volt az ötödik évadja az élvonalban, s Robin Pělucha csapatának hatodik helye igazolja, hogy Komáromban a szorgalmas munka eredménye következtében tartósan gyökeret vert a röplabdázás, és az alsóbb korosztályokból feljebb kerülő fiatalok biztosítékai az ígéretes folytatásnak a jövőben.

A negyeddöntőben a bajnoki címre is esélyes kassaiak ellen a komáromi csapatnak nem volt esélye a négy közé jutni, de utána az osztályozó mérkőzéseken feltámadt a Duna-parti együttes, és színvonalas teljesítménnyel, két mérkőzésen legyőzték nagy ellenfelüket, a Myjavát, így a bajnokság végjátékban az ötödik helyért játszhattak a többszörös szlovák bajnok eperjesiek ellen. Az első mérkőzésen, Eperjesen is jól kezdtek a komáromiak. Nagy küzdelemben 28:26-ra megnyerték a első játszmát, meglepték a jelentős önbizalommal pályára lépő hazaiakat, és a második és harmadik játszmában is nagyon szoros volt az eredmény. Végül meglepetés nem született az eperjesiek 3:1-re (26:28, 25:20, 25:22, 25:10) győztek.

A hazai meccsen a komáromiak győzelemvággyal, határozottan és fegyelmezetten játszottak, sokáig úgy tűnt, hogy problémamentesen egyenlítenek a mérkőzéssorozatban. De végül a keletiek a mérkőzés második felében nagyon feljavultak, a komáromiak meg érthetetlenül visszaestek, aminek következtében az eperjesiek győztek 3:2-re a Duna-partján (18:25, 21:25, 25:23, 25:16, 15:9).

Az első játszmában a Duna partiak minden játékelemben felülmúlták a vendégeket, jól szerváltak, erőteljesen és hatékonyan támadtak, és következetesen védekeztek. Könnyedén nyerték az első játszmát – 5:1, 12:6, 17:12, 24:18 részeredményekkel – 25:18-ra. A második szettet az eperjesiek, okulva az első játszma alakulásából, nagyon fegyelmezetten és koncentráltan kezdték. 8:3-ra elhúztak, s 12:13-as állásig vezettek. A komáromiak azonban 13:13-ra egyenlítettek, felvették azt a ritmust, amelyet az első játszmában játszottak, és fokozatosan növelték előnyüket, végül 25:21-gyel zártak, s már 2:0-ra vezettek.

A harmadik szett feléig kevesen gondolták azt a jelenlevők közül, hogy a meccset nem a komáromiak nyerik simán 3:0-ra. Pontosan és nyugodtan játszottak a Duna-partiak, ellenőrzésük alatt tartották a játékot, 13:9-re és 15:12-re vezettek. A vendégek viszont – igaz, nem a saját igyekezetüknek, hanem a komáromiak ki nem kényszerített hibáinak köszönhetően – könnyedén egyenlítettek 15:15-re, s ezzel gyökeresen megfordult a mérkőzés. A hazaiak hibái a mérkőzés végéig csak szaporodtak. Az eperjesiek a lehető legszorosabban nyerték a harmadik játszmát 25:23-ra. A negyedik szettben az eperjesiek végig nagy fölényben játszottak, nekik minden sikerült, a hazaiaknak majdnem semmi. A vendégek osztálykülönbséggel nyerték a játszmát 25:16-ra, és egyenlítettek – 2:2.

Az utolsó, rövidített ötödik játszma még villantott némi reményt a Duna-partiaknak a győzelem megszerzésére, 4:3-ra és 6:4-re vezettek is. Ekkor azonban a volt válogatott Martin Sopko kezdett szerválni, és olyan hét bombát zúdított a komáromi térfélre, hogy az állás hat perc alatt 7:11-re változott, s ezzel a mérkőzés is eldőlt, a játszma 9:15-tel zárult. Az eperjesiek 3:2-re győztek Komáromban, ezzel megszerezték az ötödik helyet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?