Hatba kerülnének a komáromiak

Komárom |

<p>Új edzővel és jelentősen átalakult játékoskerettel vág neki az extraliga holnap kezdődő idényének az MBK Rieker Com-Therm férfi-kosárlabdacsapata.</p>

Az utóbbi három évben mindig érmekért csatáztak a komáromiak, a most induló szezonnak azonban óvatosabb célokkal vágnak neki. „Viszonylag alacsony költségvetésből gazdálkodhatunk, ennek ellenére azért elvárjuk a csapattól, hogy ne okozzon csalódást a lelkes szurkolóknak. Célunk, hogy a 36 fordulós alapszakaszban legalább a hatodik helyen végezzünk, és minél jobb pozícióból várhassuk a playoffot” – tájékoztatta lapunkat Paulík József, a komáromiak menedzsere. Az MBK Rieker Com-Thermnél nagy volt a játékosmozgás nyáron, a meghatározó kosarasok közül csak Marek Kozlík és Sinisa Bilic maradtak a csapatban. „A kosárlabdában három pozíció határozza meg a játék szellemiségét: az edzőé, az irányítóé és a centeré. Nálunk mindhárom esetben új emberek érkeztek, igaz, többen már játszottak Komáromban. Nagyon örülünk T. J. Bannister és Jan Kratochvil visszatérésének, és bízunk benne, hogy P. J. Alowoya is hozza azt a teljesítményt, amit a német másodosztályban nyújtott. Miljan Csurovicsot annak idején én is edzettem, most 41 évesen ő fogja irányítani a gárdát, reméljük kamatoztatja a szerb Vojvodinánál szerzett tapasztalatait” – jegyezte meg Paulík, aki komolyabb végkövetkeztetést nem vonhatott le a felkészülési meccsekből, amelyeken más-más játékerőt képviselő ellenfelek ellen születtek jó, de nem annyira biztató eredmények is. A komáromiak a holnapi nyitómeccsen a besztercebányaiakat fogadják, s már ezt a találkozót is a nemzetközi szövetség módosított szabályai szerint rendezik. A változások legjelentősebb eleme, hogy a támadó csapat egy megszerzett lepattanó után már nem újabb 24, hanem csupán 14 másodpercig próbálkozhat kosarat dobni. „Helyesnek tartom ezt a módosítást. Eleinte még biztos kapkodást fog szülni, de a kosárlabda így még dinamikusabbá válik, föl fog gyorsulni a játék. A mi csapatunknak is megfelel ez, mert előreláthatólag nem a hosszas támadásépítésen fog alapulni a taktikánk, várhatóan akciódús meccseket játszunk majd. Hogy ez mire lesz elég, lehetetlen megmondani, mert az összes klubban nagy változások mentek végbe” – tett hozzá Paulík. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?