Hat meccsen huszonkét gól

Gólzáport hozott a Corgoň Liga 23. fordulója – a nyitrai stadion kivételével mindenhol legalább négy gól esett, a kassai Ján Novák egymaga teljesítette ezt a penzumot. Mindkét éllovas 4:0-ra nyert, minden kiesőjelölt 4:0-ra kapott ki.

Rózsahegyi örömkupac: a Ružomberok közel hét hónap után nyert újra hazai pályánSITA-felvételEgy boldog edző: Jurkemik

4:0-ra nyert a Ružomberok is, méghozzá a nagyszombati Spartak ellen. Ladislav Jurkemik így győzelemmel mutatkozott be, ám a siker után is próbált két lábbal a földön maradni: „Bár hat kulcsemberünk hiányzott, a többiek értük is harcoltak, és megmutatták, milyen az igazi futballszív. A második gól után már megkönnyebbültek a fiúk, és nyugodtan játszottak. Nagyon örülünk a győzelemnek, de mindenkinek tudatosítani kell, egy fecske nem csinál nyarat.” A rózsahegyiek hazai nyeretlensége majdnem hét hónapig tartott – utoljára szeptember 1-jén győztek a saját pályájukon, egyebek között ezért is kellett a múlt héten távoznia a korábbi vezetőedzőnek, Přemysl Bičovskýnak.

Kitka megmenekült?

A kispad egy másik edző alatt is nagyon ingott, Boris Kitka azonban talán nyert egy kis időt: a Slovan ugyanis 3:2-re legyőzte a Dubnicát. „Elmagyaráztam a fiúknak, nem értem játszanak, hanem saját magukért és a klubért” – mondta a sokat bírált Kitka, aki csapata játékával most sem lehetett maximálisan elégedett: a Slovan ugyanis hiába vezetett már 2:0-ra és 3:1-re, mindkétszer engedte a vendégeket közelebb férkőzni. „Az elmúlt napok bizonytalanságai a játékosokon is nyomot hagytak – magyarázta Kitka. – Nem csoda, hogy idegesebbek a szokásosnál... Remélem, ezzel a győzelemmel már egy kicsit megnyugtattuk saját magunkat is…”

Novák sáros cipője

A forduló hőse a kassai Ján Novák volt, aki négy gólt lőtt a szencieknek, a góllövőcipőt viszont egyelőre még nem rakja a vitrinbe. „Még meg sem mostam – nevetett a csatár, aki a felettébb eredményes hétvégének köszönhetően feljött a góllövőlista 3. helyére a 13 gólos Halenár és a 12 gólos Breška mögé. – Egypár meccset még szeretnék lejátszani ebben a cipőben, mielőtt elrakom a relikviák közé. Remélem, a jövőben is szerencsét hoz.”

4:0 minden mennyiségben

A szenciek ugyan nem örültek a nagy vereségnek, de megköny?nyebbülhettek a hír hallatán, hogy a másik két kiesőjelölt is kikapott, ráadásul ugyanúgy 4:0-ra. Az utolsó helyezett trencséniek a listavezető zsolnaiak otthonában kaptak négyet, az aranyosmarótiakra pedig az Artmedia ellen várt ez a sors. Mindkét meccsen születhetett volna akár nagyobb arányú győzelem is, ám már mindkét élcsapat a következő fordulóra készült: a Žilina az Artmediát fo?gadja… (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?