Három rozsnyói Eb-arany

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSKnyazsevác/Rozsnyó.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Knyazsevác/Rozsnyó. Két Európa-bajnoki arannyal csúcsosodott ki Szabó Péter rozsnyói erőemelő öthetes versenysorozata: a rozsnyói veterán erőemelő a GPC világszervezet kontinensviadalán a Masters II (45–49 évesek) kategóriában erőemelésben (697,5 kg) és fekvenyomásban (170 kg) is diadalmaskodott a 125 kilósok mezőnyében. Ráadásul klubtársa, a tornaljai Hubay János is a 40–44 évesek 125 kilós mezőnyében 170 kilóval megnyerte a fekvenyomást.

„Nem gondoltuk, hogy ilyen jól sikerül a verseny. Én ráadásul sérült vállal vállaltam a szereplést – ad betekintést a knyazseváci eseményekbe Szabó Péter, aki újabb kettős sikerével már hétszeres Európa- és ötszörös világbajnok. – Háromtusában egy magyarországi versenyzővel csatáztam az elsőségért. Két szám, a guggolás és a fekvenyomás után még ő vezetett. Felhúzásban Európa-csúcs kellett ahhoz, hogy megelőzzem. Sikerült 282,5 kilót húznom, és meglett az arany erőemelésben. Nagyon örülök, hogy így sikerült győznöm. Harmadik klubtársam, Lukáš Korintus erőemelésben negyedik, fekvenyomásban ötödik lett az open versenyben.”

Szabó Péter tavaly Las Vegasban két legbecsesebb győzelmét aratta a WPC-világbajnokságon. „Ott minden álmom teljesült. Most büszke vagyok újabb győzelmeimre, mert sérülten is dupláztam az Eb-n – folytatja a gömöri versenyző. – Öt hétig tartó versenysorozatnak vagyok a végén. Mindegyik az Eb-felkészülést szolgálta. Fekvenyomásban első lettem Kassán a GPC, Szímőn a WPC országos bajnokságán, Gyöngyösön háromtusában indultam. Most pihenni fogok, majd erőt gyűjtök és felkészülök a GPC és a WPC közös világbajnokságára, amely szeptemberben lesz Egerben.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?