Három komoly esélyes

Pozsony. A Szlovák Labdarúgó Szövetség vezérkara a hónap végére ígéri, hogy kinevezi a válogatott új vezetőedzőjét. Mint ismeretes, Jozef Adamec szerződése november 30-án lejár, s nem hosszabbbítják meg a megállapodást.

Pozsony. A Szlovák Labdarúgó Szövetség vezérkara a hónap végére ígéri, hogy kinevezi a válogatott új vezetőedzőjét. Mint ismeretes, Jozef Adamec szerződése november 30-án lejár, s nem hosszabbbítják meg a megállapodást.

Kilenc jelöltről beszélnek a jólértesültek, ugyanis az illetékesek még a neveket is szigorúan titkolják. Egyébként az edzői bizottság öt trénert nevezett meg, ezt az elnökság néggyel megtoldotta. Ábécé sorrendben a következő szakemberek szerepelnek a listán: Karel Brückner (a cseh utánpótlás válogatott szakvezetője), Jozef Bubenko (Inter), Dušan Galis (Petržalka), Jozef Chovanec (cseh szövetségi kapitány), Jozef Jarabinský (Ostrava), Ladislav Jurkemik (Žilina), Pecze Károly (Rizespor), Dušan Radolský (Al Sahab) és Dušan Uhrin (Teplice).

Információink szerint valószínűleg a Pecze Károly, Dušan Radolský, Karel Brückner hármasból kerül ki a nemzeti tizenegy új mestere. František Laurinec elnök mindhármukkal tárgyalt, Pecze és Radolský egyértelműen kinyilvánította, szívesen ülne a válogatott kispadjára. Annak ellenére, hogy mindkettőjüket június végéig szerződés köti klubjukhoz, biztosra veszik, hogy egyesületük nem gördítene akadályt a korábbi távozásuk elé. Brückner még nem döntött véglegesen, ha Csehország kijut a vb-re Chovaneccel együtt várhatóan lekerül a listáról. Sokan Dušan Galist favorizálták, ám a ligetiek trénere szerint a szövetség vezetői nem számolnak vele, csak azért van a jelöltek között, hogy alibijük legyen. Ezt bizonyítja, hogy meg sem szólították, csakúgy mint Ladislav Jurkemikot és Jozef Bubenkót. Két cseh szakember, Jozef Jarabinský és Dušan Uhrin is befutó lehet. Az előbbi a múlt héten a Slovan meghívására Pozsonyban járt, de találkozott Laurineccel is. Úgy hírlik, az égszínkékek jóval kedvezőbb ajánlatot tettek, mint a szövetség. Az utóbbi az őszi idény végén feláll a teplicei kispadról, tehát az 1996-os Eb-ezüstérmes cseh válogatott edzője januártól szabaddá válik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?