Harmatgyenge vendégek

Pozsony. Régen fordult elő, hogy a Slovan labdarúgócsapata bő tíz perc alatt 2:0-ra vezessen és simán győzzön szuperligás meccsen. Szombaton megtörtént a gyengécske Púchov ellen.

Pozsony. Régen fordult elő, hogy a Slovan labdarúgócsapata bő tíz perc alatt 2:0-ra vezessen és simán győzzön szuperligás meccsen. Szombaton megtörtént a gyengécske Púchov ellen.

Ismét offenzív felállásban futballoztak az égszínkékek, a középpályás Šesták tulajdonképpen a harmadik csatár volt, jobb oldalon vezette a támadásokat; már az elején gyors elfutása és beadása után (előtte a labda túljutott az alapvonalon, Sihelský partjelző nem vette észre) Vittek közelről könnyedén megszerezte a vezetést. Két nappal 20. születésnapja előtt, öt hónappal utolsó gólja után talált a hálóba. Aztán jött a középhátvéd Puchner, Sedlák beívelését fejjel küldte a hosszú sarokba. Ha nem is öldöklő iramban, de jó összjátékon alapuló támadásokkal igyekeztek a hazaiak Bernady kapuje felé, főleg a széleken vezetett akciókat követően riogatták a vendégek védelmét, amely hibát hibára halmozott, a bekkek szinte egymást akadályozták a hárítások során. Zavarodottságuk eredménye a harmadik gól volt: Pavol Vavrík saját kapujába fejelte a labdát. És ezzel eldőlt a mérkőzés. A vendégek mintha már a meccs előtt feladták volna, mert egyik meghatározó emberük, az agilis középpályás Belák nem került a kezdőcsapatba, viszont a liberó Ovad előtt három jól megtermett játékos operált, akik sokszor egymásba botlottak. Csatárjátékuk egyenlő volt a nullával, az első félidőben mindössze egyszer rúgtak kapura. Rendszer és meglepő elem nélküli futballozásuk amolyan falusi labdarúgásra emlékeztetett.

Az állandó, ha nem is nyomasztó fölényben futballozó Slovan egyszerűen játszott. Mozgékony, technikás, gyors csatárai és középpályásai az offenzíva során szép dolgokat műveltek, de a gyakran elegánsan kijátszott helyzeteket pontatlan vagy gyenge lövésekkel fejezték be. A második félidő már húsvéti hangulatban zajlott, mintha a locsolás járt volna a focisták fejében. Még ilyen „kísértés“ közben is akadtak lehetőségek az égszínkékek előtt, de Pecko, Meszároš és Onofrej is mindig Bernadyt célozta meg. Kapura tartó lövések 7:1, mellé 3:1, szögletarány 14:2.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?