Harmadszor is Serena Williams

New York. Ma kora reggel – lapzárta után – ért véget az idei amerikai nyílt teniszbajnokság, a Grand Slam-sorozat utolsó rendezvénye. Az Arthur Ashe-stadionban telt ház, több mint 23 000 néző volt kíváncsi a két hazai teniszező, Pete Sampras és Andre Agassi összecsapására.

Idei harmadik Grand Slam-győzelmét aratta Serena Williams (jobbra) TASR/AP-felvételMindketten ragyogóan szerepeltek a szombati elődöntőben, ahol Sampras a holland Schalkent, Agassi pedig az első helyen kiemelt ausztrál Hewittet búcsúztatta el a további küzdelmektől.

A szombati női fináléban az idén már harmadszor megismétlődött az amerikai testvérpár, Venus és Serena Williams párharca. Hasonlóan, mint korábban Párizsban, majd később Wimbledonban, most is Serena bizonyult sikeresebbnek, 72 perc alatt győzött 6:4, 6:3 arányban. A világelső már az első játszmában kétszer is elvette nővére adogatását, és még azt is megengedhette magának, hogy egyszer elveszítse sajátját. A második szettben szintén a világranglista éllovasa kezdett jobban, kétszer elnyerte testvére adogatását, és 4:1-re elhúzott. Majd a legutóbbi két New York-i viadal győztese 4:3-ra szépített, de többre már nem futotta erejéből. Serena ugyanis visszavette az irányítást, s megérdemelten diadalmaskodott. Ez a siker 900 000 dollárt ért számára. A vesztes 450 ezerrel vigasztalódott.

A döntő után Serena boldogan nyilatkozott: „Határtalan az örömöm! Mindent köszönök szüleimnek és testvéreimnek, rendkívül boldog vagyok.”

Szombaton a férfi egyes első elő-döntőjében: Sampras–Schalken 7:6 (8:6), 7:6, (7:4), 6:2. Az első két játszmában rendkívül kiegyensúlyozott volt a küzdelem, mindkét szettben csak a rövidítés döntött. Az első játszmában a négyszeres tornagyőztes Sampras már 4:0-ra is vezetett, de 5:6-nál már játszmalabdát kellett hárítania, majd bátor támadások révén fordított. A második, ugyancsak 51 perces szett is break-mentes volt, 6:6 után ismét a jóval esélyesebb amerikai világsztár teniszezett pontosabban. A harmadik játszma elején megtört a jég, Sampras 2:1-nél elvette ellenfele adogatását, s ezzel végleg eldőlt a csata sorsa.

A második elődöntőben: Agassi–Hewitt 6:4, 7:6 (7:5), 6:7, (1:7), 6:2. Az első játszmát Hewitt kezdte jobban, 2:0-ra vezetett, de ezután Agassi átvette az irányítást. Az egykori világelső rendkívül pontos és erős alapvonal-ütésekkel kezdeményezett, s mivel ritkán hibázott, megérdemelten fordított. A második szettet is az amerikaiak üdvöskéje nyerte, ám később úgy tűnt, magára talált a vártnál kissé halványabban teniszező Hewitt, hisz szépíteni tudott. A negyedik szett azonban a vártnál kisebb csatát hozott, Agassi 2:2 után esélyt sem adott ellenfelének, és a vártnál biztosabban győzött.

Pályafutása legnagyobb sikerét érte el a szlovák Janette Husárová, aki az orosz Gyementyijevával az oldalán bejutott a női páros döntőjébe, miután az elődöntőben 7:5, 6:1-re diadalmaskodtak a Black, Lihovceva (zimbabwei, orosz) duó fölött. A tegnap, lapzárta után játszott fináléban Husárováék ellenfele a Ruan–Pascual, Suarez (spanyol, argentin) kettős volt.

Férfi páros, döntő: Bhupathi, Mirnij (indiai, fehérorosz)–Novák, Štěpánek (cseh) 6:3, 3:6, 6:4.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?