Hargitay: ha a férje ott van, Hosszú Katinka nem is köszön

Hargitay: ha a férje ott van, Hosszú Katinka nem is köszön
Budapest |

<div>A Magyar Úszó Szövetség nem fogadja el Hosszú Katinka állításait.</div>

Hargitay András szövetségi kapitány szerint Hosszú Katinkával és edző-férjével, Shane Tusuppal a Magyar Úszó Szövetség minden erőfeszítése ellenére sincs igazi kapcsolat, márpedig a problémák megoldásához párbeszédre volna szükség. A szakember az M4 műsorában a háromszoros olimpiai bajnok keddi, Gyárfás Tamás MÚSZ-elnököt lemondásra felszólító nyílt levélre reagált.  HOSSZÚ KATINKA KIPAKOLT - ITT OLVASHATJA Meglátása szerint a szövetség minden egyes dolgozója lesi Hosszú Katinka minden kívánságát. A MÚSZ a megoldásra törekszik, de a másik oldalról nincs szándék a párbeszédre.„Meghívtuk őket mindenhova, egyeztetésekre, ülésekre, ám soha még válaszra sem méltattak” – hangsúlyozta Hargitay András, aki azt is megjegyezte, hogy Hosszú sokszor még köszönni sem szokott neki. „Ez attól függ, hogy Shane ott van-e. Ha ott van, akkor nem köszön, ha nincs ott, akkor köszön.”A kapitány szerint az majdnem mindegy, hogy a két fél közötti feszültséget alapvetően mi okozta. A megoldáshoz mindenképpen beszélniük kellene egymással, ezzel szemben Hosszúék oldaláról csak „diktálás van, meg Facebook-bejegyzések”.„Mindenre van megoldás, hiszen nekünk nem az a célunk, hogy nekik ne legyen jó, az a célunk, hogy nekik jó legyen, ezért van a szövetség” – emelte ki a szakvezető, majd hozzátette: Hosszút és férjét egységként kezelik, velük együtt szeretnének tárgyalni, ugyanakkor Shane Tusuppal gyakorlatilag semmilyen a kapcsolat. Mint elmondta, az amerikai szakemberrel az olimpián volt egy-két feszült pillanata, de részletekbe nem akart bocsátkozni.A műsorban Hargitay és Csurka Gergely, a MÚSZ sajtófőnöke Hosszú keddi, Gyárfás Tamás szövetségi elnök lemondását szorgalmazó nyílt levelével kapcsolatban több ponton ráerősített a szövetség kedd esti reakciójára. Így például hangsúlyozták, hogy a szövetség minden eddiginél nagyobb támogatást nyújt a kluboknak, méghozzá szigorú szabályok és feltételek mentén. Azt is kiemelték, nem igaz az az állítás, miszerint Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök 2008-ban azt mondta volna Hosszúnak: vonuljon vissza.Megjegyezték azt is, hogy Hosszú Katinka sikerei igenis a magyar úszósport sikerei, és nem lehetne ilyen eredményes, ha korábban nem kapott volna támogatást a szövetségtől, többek között ahhoz, hogy a 2012-es világkupa-sorozatban szerepeljen.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?