Handzuš győztes gólja

New York. Nincsen már olyan csapat az NHL-ben, amely ne tudott volna kapott gól nélkül megúszni egy mérkőzést sem. A jégkorong-bajnokság csütörtöki játéknapján ugyanis Vokoun kapus remeklésének köszönhetően a Nashville Predators 2:0-ra nyert a New York Islanders ellen.

A svéd Alfredsson (jobbról) gratulál a góllövő Marián Hossának TASR/APNyert a Vancouver Canucks is, a kanadai együttes csak jó hajrával tudta megfordítani a Colorado elleni összecsapást.

A szokásoknak megfelelően ezúttal a Nashville Predators csapata rendezte le pillanatok alatt a meccset. A Ragadozók a New York Islanderst verték 2:0-ra úgy, hogy Országh és Johansson találataival már nyolc és fél perc után kialakult a végeredmény. A győzelemmel egy sorozat is megszakadt: a Nashville volt ugyanis az NHL idei bajnokságának utolsó „bástyája“, az a csapat, amely még nem tudott kapott gól nélkül megúszni egy mérkőzést sem. Ezúttal Tomáš Vokoun végig a helyzet magaslatán állt, s harminchat kapujára küldött lövést hárított

„A legfontosabb dolog a két pont, és az, hogy talpra tudtunk állni a Los Angeles elleni találkozó után. Csapatunk fiatal, nagy lehetőségek előtt áll még. Biztosak vagyunk abban, hogy tanulunk a hibáinkból“ – nyilatkozta Vokoun, akinek ez volt pályafutása hetedik shutoutja.

Fura győzelmet aratott a Vancouver Canucks is, amely három és fél perccel a találkozó vége előtt még 1:0-s hátrányban volt a Coloradóval szemben. Ekkor Bertuzzi egyenlített, majd a hosszabbítás első percének legvégén Morrison is a hálóba talált.

Ugyanígy járt el Michal Handzuš, ő lőtte a Philadelphia győztes gólját a St. Louis elleni meccs hosszabbításának harmadik percében. Egyébként ment a góllövés a szlovák hokisoknak, Marián Hossa ismét eredményes volt, s már egy gólra megközelítette a góllövőlista élén álló svéd Näslundot; Pálffy és Országh is bevette az ellenfél hálóját.

ERREDMÉNYEK: Ottawa Senators–Edmonton Oilers 2:0 (0:0, 1:0, 1:0), gól: Hossa, Arvedson. Detroit Pistons–Buffalo Sabres 4:2 (1:0, 2:1, 1:1), gól: Woolley, Fjodorov 2, Larionov, illetve Connolly, Hamel (45:47). Montreal Canadiens–Columbus Blue Jackets 1:2 – hosszabbítás után (0:0, 0:1, 1:0 – 0:2), gól: Markov, illetve Sanderson, Špaček. St. Louis Blues–Philadelphia Flyers 3:4–hosszabbítás után (1:0, 2:1, 0:2 – 0:1), gól: Boguniecki, Kavanov, Mellanby, illetve Ragnarsson, Roenick, Johnsson, Handzuš. Nashville Predators–New York Islanders 2:0 (2:0, 0:0, 0:0), gól: Országh, Johansson. Vancouver Canucks–Colorado Avalanche 2:1–hosszabbítás után (0:0, 0:1, 1:0 – 1:0), gól: Bertuzzi, Morrison, illetve Hejduk. Los Angeles Kings–Calgary Flames 4:2 (1:1, 3:0, 0:1), gól: Heinze, Pálffy, Armstrong, Corvo, illetve Iginla 2.

A KANADAI PONTVERSENY állása: 1. Mario Lemieux (Pittsburg) 45 meccs, 20 gól, 53 gólpassz, 73 pont; 2. Markus Näslund (Vancouver) 57-37-35-72; 3. Joe Thornton (Boston) 50-27-41-68; 4. Peter Forsberg (Colorado) 50-20-46–66; 5. Jaromír Jágr (Washington) 57-31-34-65; 6. Alekszej Kovaljov (NY Rangers) 55-28-37-65.

A GÓLLÖVŐLISTA élcsoportja: 1. Markus Näslund 37, 2. Marián Hossa (Ottawa) 36, 3. Jaromír Jágr 31, 4. Ilja Kovaljcsuk (Atlanta), Milan Hejduk( Colorado), Todd Bertuzzi (Vancouver) 30-30 gól.

uElvonókúrára, 2500 kanadai dollár befizetésére és 35 óra közhasznú munkára ítélte a bíróság azt a férfit, aki pucéran megpróbált bemászni a pályára az október 17-iki Calgary Flames-–oston Bruins NHL-mérkőzésen.

A 21 éves Tim Hurlbut a hazai csapat színére utalva mindössze egy pár piros zokniban próbált meg átugrani a plexifalon, de pórul járt: megbotlott, fejjel a jégre zuhant, s mozdulatlanul elterült a hűvös felületen.

A segítségére siető orvos hat percig élesztgette az agyrázkódást szenvedett részeg „„rukkert“, mire magához tért. (O–O. SI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?