Hamšík vezérletével győztek a szlovákok

<p>A szlovák labdarúgó-válogatott 2:1-re nyert Oroszország ellen második Eb-meccsén. Marek Hamšík óriásit játszott.&nbsp;</p>

Ján Kozák szövetségi kapitány három helyen változtatott a kezdőcsapatán a walesiek elleni meccshez képest: kimaradt Švento, Hrošovský és Ďuriš, a védelem bal oldalán a már felépült Hubočan kapott helyet, a védekező középpályás Pečovský lett, az ország történetének első Eb-gólját szerző Duda pedig ékként szerepelt. A szlovákok számára a walesiek elleni vereség után kulcsfontosságú volt, hogy pontokat szerezzenek az oroszok ellen Lille-ben. Igaz, hogy az elmúlt négy egymás elleni összecsapásukon csak egy gólt lőttek a szbornajának, egy másik statisztikai adat viszont mellettük szólt: a szlovák válogatott 2013 októbere óta nem veszített el két egymást követő mérkőzést. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"235432","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"362","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]] Az első szlovák helyzet a 10. percben adódott, egy jó labdaszerzés után Kucka passzolt Hamšíkhoz, aki a bal oldalról, távolról keményen a kapu fölé lőtt. Három perccel később Ďurica távoli szabadrúgása ment mellé.  Bő negyedóra játék után Škrtel elvesztett fejpárbaja után Szmolov lőhetett, megpróbálta átívelni a kissé kint álló Kozáčikot, de próbálkozása elkerülte a kaput. Az oroszok játszottak mezőnyfölényben, a félidő derekán már jóval többet birtokolták a labdát ellenfelüknél. A 28. percben Szmolov tolta meg jól a labdát, és csak centikkel lőtt Kozáčik kapuja mellé.  A 32. percben azonban Hamšík a saját térfeléről egy nagyszerű átadással megtalálta a bal oldalon Weisst, a katari légiós pedig két csellel „megetetett” egyszerre két orosz védőt, és a hálóba csavart – 0:1. A szélsőnek ez volt az ötödik gólja címeres mezben. 

 A félidő vége is a szlovákoké volt: a 42. percben Hamšík jó cselek után csak a kapu mellé lőtt, ám a 45. percben egy gyorsan elvégzett szöglet után kiszorított helyzetből két védő között bombázott kapura, a labda pedig a bal kapufa belső oldaláról a hálóba vágódott – 0:2. Parádés „biliárdlövés” volt! Hamšík ezzel a találattal koronázta meg az első félidőben nyújtott remek teljesítményét.

  Akinfejev kapus számára nem volt olyan hízelgő az első játékrész statisztikája, mind a két kapujára tartó lövésből gól született, holott ezt megelőzően az utolsó 24 meccsén sosem kapott egy góllal többet.  A második félidő elején ismét az oroszok birtokolták többet a labdát, de az 54. percben egy gyors szlovák kontra végén Mak lövését kellett szögletre ütnie Akinfejevnek.  Az 57. percben Satov próbálkozott egy távoli lövéssel, megnyílt előtte a terület, de nem találta el a kaput. Az oroszok próbáltak kezdeni valamit az eredménnyel, a 66. percben Szmolov lőtt kapura, de Ďurica a lövésbe belevetődve mentett. Mamajev 22 méteres lövése sem találta el a kaput, Leonyid Szluckij egyre reménytelenebb arcot vágott a kispadon.  A 80. percben azonban szépíteni tudtak az oroszok, egy kényszerítő után Satov adta középre a labdát a bal oldalról, és Glusakov a hálóba fejelt – 1:2. A szbornaja szárnyakat kapott, és elképesztő elánnal rohamozni kezdett. Az egyre fáradtabb szlovákok nem tudták megtartani a labdát, teljesen beszorultak a kapu elé. Egy orosz szöglet után Kozáčik rosszul futott ki, de Ďurica ismét tisztázott. Dzjuba lövésébe Hubočan vetette bele magát. A végén már Hamšík is blokkolta a lövéseket, az utolsó szögletet is megúszták a szlovákok, így megszerezték első pontjaikat az Eb-n. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"235434","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"308","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]] Oroszország–Szlovákia 1:2 (0:2)Góllövő:  Glusakov (80.), ill. Weiss (32.), Hamšík (45.).Sárga lap: Ďurica. Játékvezető: Skomina (szlovén). OROSZORSZÁG: Akinfejev–Szmolnyikov, V. Berezuckij, Ignasevics,Scsennyikov–Golovin (46. Mamajev), Neustädter (46. Glusakov)–Kokorin (75. Sirokov), Satov, Szmolov–Dzjuba. SZLOVÁKIA: Kozáčik–Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Hubočan–Kucka, Pečovský–Mak (80. Ďuriš), Hamšík, Weiss (72. Švento)–Duda (67. Nemec). 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?